Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απάντησε το ΥΠΕΣ στο ρεπορτάζ του LarnakaOnline, παραδεχόμενο την εμπλοκή στην προκήρυξη προσφορών
Απάντησε το ΥΠΕΣ στο ρεπορτάζ του LarnakaOnline, παραδεχόμενο την εμπλοκή στην προκήρυξη προσφορών

Απάντησε το ΥΠΕΣ στο ρεπορτάζ του LarnakaOnline, παραδεχόμενο την εμπλοκή στην προκήρυξη προσφορών

Το Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει, ουσιαστικά, το πρόσφατο ρεπορτάζ του LarnakaOnline, για την πολυκατοικία – τρώγλη στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας και παραδέχεται ότι «υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην επιδιόρθωση της πολυκατοικίας, λόγω των πολλαπλών ακυρώσεων των κατά καιρούς προσφορών που υπεβλήθησαν».

Το αρμόδιο υπουργείο απάντησε χθες στο ρεπορτάζ της εφημερίδα μας (ημερομηνίας28/7) αναφορικά με την κάκιστη κτηριακή κατάσταση της πολυκατοικίας αρ.2, που βρίσκεται στην οδό Αναξιμάνδρου, όπου διαμένουν τέσσερις προσφυγικές οικογένειες.

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣ σημειώνει ότι στην εν λόγω πολυκατοικία διέμεναν αρχικά εφτά οικογένειες και ότι προκειμένου να γίνει η επισκευή και συντήρηση του κτιρίου, κάποιες οικογένειες μεταστεγάστηκαν σε άλλα σπίτια.

Συγκεκριμένα, από το 2010 τρεις από τις οικογένειες συμφώνησαν για μόνιμη μετεγκατάσταση τους και μετακινήθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις οικογένειες μετακινήθηκαν προσωρινά στον προσφυγικό οικισμό του Αγίου Γεωργίου μέχρι να συντηρηθεί η πολυκατοικία και να επιστρέψουν σε αυτήν. «Ως εκ τούτου», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, «στην συγκεκριμένη πολυκατοικία κανονικά δεν θα έπρεπε σήμερα να διαμένει κανένας. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες οικογένειες λανθασμένα χρησιμοποιούν και τις δύο οικιστικές μονάδες που έχουν στη διάθεση τους, τόσο αυτή που τους δόθηκε στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου, όσο και τα διαμερίσματα τους στην πολυκατοικία της οδού Αναξιμάνδρου».

Το ΥΠΕΣ παραδέχεται ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην επιδιόρθωση της πολυκατοικίας, σημειώνοντας ότι η τελευταία προσφορά που κατακυρώθηκε για επιδιόρθωσή της ήταν το 2019, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν αυξημένη σε σχέση με την εκτίμηση του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και το υπουργείο να βρίσκεται στη διαδικασία νέας προκήρυξης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει, τέλος, ότι οι οικογένειες που διαμένουν στην υπό αναφορά πολυκατοικία επέλεξαν να παραμείνουν οικειοθελώς, αλλά παράτυπα.

Θυμίζουμε, ότι οι πρόσφυγες που ζουν σήμερα στην πολυκατοικία της οδού Αναξιμάνδρου δήλωσαν στην ιστοσελίδα μας πως δεν επιθυμούν να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή και ότι θέλουν να παραμείνουν στην συγκεκριμένη περιοχή. Το μόνο που ζητούν είναι το κράτος να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του και ν’ αναδομήσει την πολυκατοικία.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend