Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πενηντατρία κιλά αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα εντοπίστηκαν χθες σε αυτοκίνητο γυναίκας από τη Λεμεσό, σε δρόμο στην Πύλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις οκτώ απόψε μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων (ΟΠΕ) Λάρνακας σε συνεργασία με μέλη των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας που βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία, εντόπισαν ύποπτο όχημα που οδηγείτο από αλλοδαπή, ηλικίας 38 ετών, κάτοικο Λεμεσού.

Το όχημα ανακόπηκε από την Αστυνομία και σε έρευνα εντοπίστηκε στο χώρο αποσκευών, επιμελώς κρυμμένη μεγάλη ποσότητα καπνικών προϊόντων, για τα οποία δεν καταβλήθηκαν οι νενομισμένοι δασμοί.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 53 κιλά καπνού για ναργιλέ και περίπου δέκα κούτες τσιγάρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας, η 38χρονη προμηθεύτηκε τα καπνικά προϊόντα από Τουρκοκύπριο για να τα μεταφέρει στις ελεύθερες περιοχές.

Η γυναίκα συνελήφθη από την Αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση, για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής αδασμολόγητων προϊόντων, κατά παράβαση του περί Τελωνείων Νόμου.

 

Παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται, στόχος είναι εντός του 2021 να γίνει εφικτή η λειτουργία της πρώτης στην Κύπρο Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ιδρύματος Χριστίνας Α. Αποστόλου, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών Κύπρου, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο, το Europa Dona και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Για τη δημιουργία και λειτουργία της Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών, υπάρχει ήδη η καταρχήν θετική ανταπόκριση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ), μέσω του γενικού διευθυντή των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου Γ. Καροτσάκη.

Όπως δήλωσε στο LarnakaOnline το μέλος του ιδρύματος Χρ. Αποστόλου, Ανδρέας Αποστόλου, στόχος είναι η καθημερινή φροντίδα κι εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών από τις επαρχίες Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου. Ο κ. Αποστόλου πρόσθεσε ότι τη δεδομένη στιγμή είναι σ’ εξέλιξη οι συζητήσεις για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου φιλοξενίας αυτής της μονάδας, με πιο πιθανό σενάριο να δημιουργηθεί σε μέρος του δεύτερου ορόφου της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε εντός του 2021 να λειτουργήσουμε τη Μονάδα Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών με τον απαραίτητο εξοπλισμό και το κατάλληλο προσωπικό, παρόλο που γνωρίζουμε πως απαιτούνται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο κ. Αποστόλου.

Παράλληλα, με τις προσπάθειες για δημιουργία Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στη Λάρνακα, το ίδρυμα Χριστίνας Α. Αποστόλου, σε συνεργασία με το «Γκολ στη Ζωή» και την ακαδημία ποδοσφαίρου «Top 11» έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα και μια πρωτοβουλία για αναβάθμιση των εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής Κλινικής, που στεγάζονται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας.

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά την αγορά κι εγκατάσταση στην Παιδιατρική Κλινική παιχνιδιών, τηλεοράσεων, επίπλων και τη δημιουργία βιβλιοθήκης με παιδικά βιβλία.

Για τις πιο πάνω πρωτοβουλίες του ιδρύματος Χρ. Αποστόλου ενημερώθηκε πρόσφατα και ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του δήμου και την παροχή βοήθειας εκεί και όπου χρειάζεται.

 

Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ το θεατρικό έργο «Τούτη η δουλειά π΄ αρκέψαμεν» από το Σατιρικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Μαριάννα Καυκαρίδου, με αφορμή τις βραδιές πολιτισμού του Δήμου Αραδίππου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος».

 

Και τέλος σήμερα στις 9:00 το βράδυ στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, έχουμε την Κωμωδία «Ράφτης Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ σε σκηνοθεσία: Γιάννη Μπέζου. Η είσοδος είναι €23, €20 & €17.

Send this to a friend