Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΥΠΡΟΣ:Χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους μας με τον θάνατο της η 19χρονη Μαριλένα…
ΚΥΠΡΟΣ:Χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους μας με τον θάνατο της η 19χρονη Μαριλένα…

ΚΥΠΡΟΣ:Χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους μας με τον θάνατο της η 19χρονη Μαριλένα…

Το μεγαλείο ψυχής το ορίζει κανείς σε ώρες δύσκολες…

Η οικογένεια της Μαριλένας Περικλέους, που σε ηλικία μόλις 19 ετών έφυγε από τη ζωή 9 μέρες μετά το φοβερό τροχαίο που συνέβη στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών, βρήκε τη δύναμη και αποφάσισε να χαρίσει ζωή με το θάνατο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, η οικογένεια αφού ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι το παιδί τους δε μπορούσε να σωθεί, έλαβε την απόφαση όπως δωρίσει τα όργανά της σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη για να ζήσουν.

Όπως πληροφορούμαστε, τα όργανα θα δώσουν ζωή σε τρεις πάσχοντες σε Κύπρο και Ελλάδα. Ο ένας νεφρός θα μεταμοσχευθεί σε ασθενή στην Κύπρο και ο δεύτερος σε ασθενή στην Ελλάδα, όπως και το ήπαρ. Για την καρδιά δε βρέθηκε συμβατός δότης σε Κύπρο και Ελλάδα και τα μέτρα λόγω Covid δεν επιτρέπουν να μεταφερθεί σε άλλη χώρα.

Η Cyprus Times επικοινώνησε με την Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη η οποία ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη ακόμη η διαδικασία για αποστολή των ζωτικών οργάνων.

Η τραγική είδηση θανάτου της Μαριλένας βύθισε στο πένθος την οικογένεια και τους οικείους της και σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία για το χαμό ενός ακόμη νέου ανθρώπου στην άσφαλτο.

Πως έγινε το μοιραίο

Η βίαιη σύγκρουση των οχημάτων έγινε περίπου 200 μέτρα πριν από τον δρόμο που οδηγεί στο χωριό Απαισιά. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, όχημα που οδηγούσε 20χρονος με συνεπιβάτιδες δύο 19χρονες, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με όχημα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση και οδηγείτο από 21χρονο, όλοι Ελληνοκύπριοι. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το όχημα με τους τρεις νεαρούς παρεξέκλινε της πορείας του και κατέληξε σε χαντάκι βάθους περίπου 80 εκατοστών που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου.

Η Τροχαία Λεμεσού εξασφάλισε γραπτή μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία η σύγκρουση προκλήθηκε όταν ο 21χρονος οδηγός προσπερνούσε προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να ανακόψει την πορεία του οχήματος που οδηγούσε ο 20χρονος με συνεπιβάτιδες τις δύο 19χρονες κοπέλες με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Send this to a friend