Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Χαιρέτιση νεονύμφων χωρίς ασπασμούς και γαμήλιο γλέντι χωρίς πίστα
Χαιρέτιση νεονύμφων χωρίς ασπασμούς και γαμήλιο γλέντι χωρίς πίστα

Χαιρέτιση νεονύμφων χωρίς ασπασμούς και γαμήλιο γλέντι χωρίς πίστα

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Υγείας το πρωτόκολλο, που αφορά τους επαγγελματίες διοργανωτές εκδηλώσεων.

Το εν λόγω πρωτόκολλο έχει ετοιμαστεί από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, και έχει σκοπό τον καθορισμό κατευθυντηρίων οδηγιών και προϋποθέσεων, για την τήρηση μέτρων προφύλαξης, κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, κατά τη διοργάνωση εκδηλώσεων για γάμους, βαπτίσεις κτλ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ έχει δεσμευτεί να συμμορφωθεί με τα πρωτόκολλα και τα Διατάγματα που δημοσιεύονται από το Υπουργείο Υγειάς σε ότι αφορά τις μαζικές συγκεντρώσεις. Είναι αποστολή και καθήκον του ΠΑΣΥΕΠΕΚ να ανοίξουν και πάλι οι πόρτες των επιχειρήσεων των μελών του και να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα κυβερνητικά Διατάγματα.

Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να Εξυπηρετούνται από τις 22.8.2020 μέχρι τις 15/9/20 (φυσική παρουσία σε δείπνο) είναι μέχρι 350 άτομα.

Διευκρινίζεται ότι οι καλεσμένοι μπορεί να ξεπερνούν τον αριθμό των 350 ατόμων όμως υπό την ευθύνη των διοργανωτών η φυσική παρουσία του κοινού κατά τη διάρκεια των συγχαρητηρίων και του cocktail, να υπάρχει έλεγχος ώστε η ροή των ατόμων να είναι 250 άτομα ανά ώρα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αύξηση της χρονικής διάρκειας των συγχαρητηρίων με το κοινό να συγχαίρει το ζευγάρι χωρίς ασπασμούς (δείτε σημείο 1.2 πιο κάτω), και να αποχωρεί από τον χώρο της δεξίωσης, Κατ’ επέκταση εάν ο συνολικός αριθμός των καλεσμένων ανέρχεται στα 1000 άτομα τότε ο ελάχιστος χρόνος θα είναι 4 ώρες.

Τα συγκεκριμένα μέτρα μπορούν να τείνουν χαλάρωσης ή/ και ακύρωσης ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα Διατάγματα του Υπουργού Υγείας ή και αναθεωρημένες κατευθυντήριες οδηγίες.

Send this to a friend