Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δικαστήριο Λάρνακας: Εξαρθρώνεται κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Κύπρο
Δικαστήριο Λάρνακας: Εξαρθρώνεται κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Κύπρο

Δικαστήριο Λάρνακας: Εξαρθρώνεται κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Κύπρο

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που εντοπίστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Λάρνακα κατάσχε η ΥΚΑΝ, η οποία πιστεύει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Κατασχέθηκαν συνολικά 22,5 κιλά μαριχουάνας, ενώ η Αστυνομία «φόρεσε χειροπέδες» σε 41χρονο Ελλαδίτη που φέρεται να ήταν ο «μεταφορέας» στην όλη «επιχείρηση».

Την ίδια ώρα καταζητεί 29χρονο, από τη Λάρνακα, άτομο που είναι γνωστό στην ΥΚΑΝ, ο οποίος πιστεύεται ότι είχε ρόλο – κλειδί στη διακίνηση του αργού θανάτου.

Ο 41χρονος Ελλαδίτης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 7,5 κιλά μαριχουάνα σε συσκευασίες έτοιμες προς πώληση, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για σκοπούς προφυλάκισής του για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον του 29χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Το τελευταίο διάστημα η ΥΚΑΝ είχε πληροφορίες ότι συγκεκριμένα άτομα, μέλη κυκλώματος, ασχολούνταν συστηματικά με την εισαγωγή ναρκωτικών από την Ελλάδα και τη διάθεσή τους στην Κύπρο. Έπειτα, λοιπόν, από αξιολόγηση πληροφορίας, αργά το απόγευμα της Τετάρτης τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση αυτοκίνητο ταξί που ταξίδευε στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Σε κάποιο σημείο ανακόπηκε και διαπιστώθηκε ότι οδηγείτο από 53χρονο, από τη Λεμεσό, έχοντας ως συνοδηγό 41χρονο, από την Ελλάδα. Ακολούθησε έρευνα και στον χώρο των αποσκευών εντοπίστηκε ένα χάρτινο κιβώτιο μ’ εφτά σφραγισμένες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν μαριχουάνα συνολικού βάρους εφτάμισι κιλών.

Οι δύο επιβαίνοντες του αυτοκινήτου συνελήφθησαν, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν. Ωστόσο, από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ταξί δεν είχε ανάμειξη με την υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Αντίθετα, από τις ανακρίσεις προέκυψε μαρτυρία ότι στην εισαγωγή των ναρκωτικών καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε 29χρονος, από τη Λάρνακα, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Κι ενώ ο Ελλαδίτης συλληφθείς βρισκόταν στα γραφεία της ΥΚΑΝ για ανάκριση σε σχέση με τα εφτάμισι κιλά μαριχουάνας που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο ταξί, προέκυψε νέα μαρτυρία που τον ενέπλεκε με υπόθεση εισαγωγής 15 κιλών μαριχουάνας, τα οποία είχαν φθάσει την περασμένη Δευτέρα (6/7) από την Ελλάδα μέσω του Ταχυδρομείου Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος ύποπτος συνδέθηκε με την υπόθεση των 15 κιλών καθότι στην κατοχή του βρέθηκε τηλέφωνο, ο αριθμός του οποίου αναγραφόταν πάνω στα κασόνια που έφθασαν στο ταχυδρομείο και ήταν γεμάτα ναρκωτικά, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν.

Ανακρινόμενος, ο Ελλαδίτης παραδέχθηκε ότι τα εφτάμισι κιλά μαριχουάνα ήταν δικά του και πως θα διατίθονταν στην εγχώρια αγορά. Για την ανεύρεση των 15 κιλών στο ταχυδρομείο δίνει κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Η ΥΚΑΝ ήδη έχει ζητήσει τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστούν οι αποστολείς της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και οι συνεργάτες του συλληφθέντα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend