Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έτοιμη το 2023 η μαρίνα Αγίας Νάπας (φώτο)
Έτοιμη το 2023 η μαρίνα Αγίας Νάπας  (φώτο)

Έτοιμη το 2023 η μαρίνα Αγίας Νάπας (φώτο)

Την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών ολοκλήρωσης του εμβληματικού έργου της μαρίνας Αγίας Νάπας, αλλά και των εγκαταστάσεων της υπερσύγχρονης «έξυπνης» μαρίνας που τέθηκε πρόσφατα σε πλήρη λειτουργία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στο πλαίσιο χθεσινής τους ξενάγησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina Σταύρος Καραμοντάνης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Χάρης Κουρέας, δήλωσαν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2023.

Εκτός από τη μαρίνα, θα περιλαμβάνει 220 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα στους δύο εντυπωσιακούς πύργους με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, 35 πολυτελείς επαύλεις καθώς και σύγχρονα καταστήματα. «

Με την ολοκλήρωση ολόκληρου του έργου, η μαρίνα Αγίας Νάπας θα αποτελεί το στολίδι και τον απόλυτο ναυτικό προορισμό για ταξιδιώτες και σκάφη αναψυχής σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, εκτός των εμπορικών καταστημάτων, καφεστιατορίων, μπαρ κι εστιατορίων, δημιουργείται η υποδομή για τη διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών εκδηλώσεων που θα απευθύνονται τόσο στους ενοίκους, όσο και στους επισκέπτες της μαρίνας», σημείωσε ο κ. Καραμοντάνης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε σκάφη και να ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της μαρίνας που ξεκίνησε να προσφέρει και επίσημα τις υπηρεσίες της από την 1η Ιουνίου.

Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν και το Control-Room, όπου ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που ισχύουν στη διαχείριση εισόδου κι εξόδου στη μαρίνα.

Όπως αναφέρθηκε κατά την χθεσινή ξενάγηση, το έργο ακολουθεί κατά μεγάλο μέρος το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Μετά την άρση των έκτακτων μέτρων λόγω Covid-19, το εργοτάξιο ξεκίνησε σταδιακά από τις αρχές Μαΐου και ο στόχος παραμένει, με την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων και με τη χρήση της πλέον προηγμένης τεχνολογίας, να καλυφθούν οι όποιες καθυστερήσεις, ώστε το όλο έργο να παραδοθεί το 2023.

Η μαρίνα διαθέτει χώρο για τον ελλιμενισμό και τη φύλαξη 600 σκαφών (σε θάλασσα και  ξηρά). Στον λιμενικό χώρο της μαρίνας θα φιλοξενούνται 360 σκάφη μήκους έως 85 μέτρων, στο Dry Stack θα φιλοξενούνται 160 σκάφη μήκους έως 10 μέτρων, ενώ στον χώρο χερσαίας αποθήκευσης θα φιλοξενούνται ακόμα 80 σκάφη.

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών της εμπορικής ζώνης, αναμένεται ότι η ζώνη αυτή θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους.

Η συγκεκριμένη περιοχή του έργου καλύπτει πέραν των 4000 τ.μ., με πρόβλεψη για εστιατόρια, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και χώρο στάθμευσης δυνατότητας περίπου 550 θέσεων.

Η μαρίνα Αγίας Νάπας θα φιλοξενεί στους χώρους της το δικό της Event Center, κατάστημα ναυτικού εξοπλισμού, χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας πληρωμάτων, ενώ θα έχει δικό της Spa & γυμναστήριο, Yacht Club και Beach Clubs.

Στον τομέα της οικιστικής ανάπτυξης, οι εργασίες συνεχίζονται και αφορούν την ανέγερση δύο πύργων, ύψους πέραν των 100 μέτρων ο καθένας, με σύνολο 220 ευρύχωρων και πολυτελών διαμερισμάτων. Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, πολυτελείς επαύλεις, 11 από αυτές στην δυτική παραλία του έργου, 12 στη χερσόνησο της μαρίνας και 12 στο τεχνητό νησί που κατασκευάστηκε. Η κάθε μία έπαυλη προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend