Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το εξοχικά «έφαγαν» τα ξενοδοχεία
Το εξοχικά «έφαγαν» τα ξενοδοχεία

Το εξοχικά «έφαγαν» τα ξενοδοχεία

Στα φόρτε τους είναι οι παραλιακές εξοχικές κατοικίες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίες φέτος παρουσιάζουν τρομερή ζήτηση, για ενοικίαση από Κύπριους επισκέπτες.

Λόγω της διαφορετικής τουριστικής περιόδου που βιώνουμε φέτος εξαιτίας της κρίσης του κορωνοιού, παράγοντες της επαρχίας δήλωσαν ότι ένας μεγάλος αριθμός Κύπριων επισκεπτών προτιμά να ενοικιάσει μία εξοχική κατοικία και να περάσει το Σαββατοκύριακο εκεί μαζί με φίλους και παρέα παρά να κάνει κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο.

Εξαιτίας, λοιπόν, της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, γεγονός που θ’ αποτρέψει πολλούς συμπατριώτες μας να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι στο εξωτερικό για διακοπές, δεν είναι λίγοι οι Κύπριοι που δείχνουν φέτος ξεκάθαρη προτίμηση στην ενοικίαση κάποιας εξοχικής κατοικίας, αποφεύγοντας τη λύση του ξενοδοχείου ή του ταξιδιού στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ΡΙΚ ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Giovani Group Αντώνης Αντωνίου, είπε ότι μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί άνοδος μέχρι και 50% στην ενοικίαση εξοχικών κατοικιών σε Αγία Νάπα και Πρωταρά από ντόπιους παραθεριστές, που προέρχονται κυρίως από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Η μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζεται τα Σαββατοκύριακα, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου, που θεωρείται η περίοδος των διακοπών για τους Κύπριους.

Μάλιστα, οι Κύπριοι παραθεριστές επιδεικνύουν μεγάλη ζήτηση για τις εξοχικές κατοικίες που διαθέτουν πισίνα. «Ο κυριότερος λόγος που υπάρχει αυτή η αυξητική τάση των Κυπρίων για εξοχικές κατοικίες έχει να κάνει κυρίως με θέματα ασφάλειας και υγείας.

Οι περισσότεροι θεωρούν πως ενοικιάζοντας μια εξοχική κατοικία θα μπορούν οι ίδιοι να ελέγξουν το περιβάλλον στο οποίο θα διαμένουν, θα φροντίζουν προσωπικά την καθαριότητα του χώρου και παράλληλα θ’ αποφύγουν να έλθουν σ’ επαφή με μεγάλο αριθμό προσώπων, όπως προφανώς θα συνέβαινε εάν έκαναν κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο», εξήγησε ο κ. Αντωνίου.

Σε αντίθεση με τη ζήτηση που υπάρχει από Κύπριους, η ζήτηση για ενοικίαση εξοχικών κατοικιών από ξένους τουρίστες είναι φέτος αισθητά μειωμένη.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend