Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τέλος στις ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών
Τέλος στις ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών

Τέλος στις ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών

Σήμερα στις 11:30π.μ. ολοκληρώνεται η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών μαθητών Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, έπειτα από την παράταση που έδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ως γνωστόν, η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν αρχικά την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο το υπουργείο θέλησε να δώσει την παράταση σε μια προσπάθεια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, να επιβεβαιώσουν με αυτόν τον τρόπο την εγγραφή των παιδιών, για τη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που τέθηκε σε εφαρμογή αυτός ο τρόπος εγγραφών με το υπουργείο Παιδείας να είναι αρκετά ικανοποιημένο, καθώς οι περισσότεροι έκαναν χρήση της ψηφιακής αυτής εφαρμογής και ολοκλήρωσαν επιτυχώς την ηλεκτρονική τους εγγραφή. Συγκεκριμένα, μέχρι την περασμένη Παρασκευή υπολογιζόταν ότι περίπου 30.000 μαθητές από τους 40.000 ενεγράφησαν ηλεκτρονικά στα σχολεία τους για τη νέα χρονιά, ενώ ένας μικρός αριθμός λόγω ιδιαιτεροτήτων έκανε την εγγραφή τις προηγούμενες μέρες με φυσική παρουσία στο σχολείο.

Όσον αφορά στον αριθμό των 30.000 μαθητών, αναμένεται να έχει αυξηθεί καθώς η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών, ήταν σε ισχύ μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Όσοι αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν σήμερα να μεταβούν στο σχολείο φοίτησης.

Send this to a friend