Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Πάμε ορεινή Λάρνακας»
«Πάμε ορεινή Λάρνακας»

«Πάμε ορεινή Λάρνακας»

Με σύνθημα «Φέτος μένουμε Κύπρο και πάμε ορεινή Λάρνακας (#μένουμεΚύπρο και πάμε #orinilarnakas), τα χωριά της ορεινής επαρχίας της Λάρνακας ξεκίνησαν εκστρατεία προσέλκυσης ντόπιων τουριστών, εν’ όψει των καλοκαιρινών διακοπών, με δεδομένο ότι φέτος πολλοί Κύπριοι, λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοιός, δεν πρόκειται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τις διακοπές τους.

Όπως είναι γνωστό, η περιοχή της ορεινής Λάρνακας έχει αναδειχθεί σε «Άριστο Ευρωπαϊκό Προορισμό στην Κύπρο», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Destinations of Excellence – EDEN 2017, «Cultural Tourism».

Η πρωτοβουλία «Μένουμε Κύπρο και πάμε ορεινή Λάρνακας» αποσκοπεί στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και για τον σκοπό αυτό ήδη έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις σε διάφορες κοινότητες.

Πρέσβειρα της υπό αναφορά πρωτοβουλίας στέφθηκε η αγαπημένη τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου.

Όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη, που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, η Λάρνακα είναι η αρχαιότερη πόλη της Κύπρου με ιστορία πέραν των 4.000 χρόνων και στην ευρύτερη περιοχή της βρίσκονται αξιόλογοι νεολιθικοί οικισμοί, όπως στη Χοιροκοιτία και στην Καλαβασό.

Η ορεινή επαρχία Λάρνακας απαρτίζεται από 18 κοινότητες που προβάλλονται μέσα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, το οποίο εδρεύει στη Σκαρίνου.

Πρόκειται για μια πανέμορφη και αναδυόμενη τουριστικά περιοχή, με πολιτιστικό πλούτο και κρυμμένους πολιτιστικούς θησαυρούς, τους οποίους ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει.

Η βραβευμένη περιοχή διαθέτει μια μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό «μωσαϊκό» που διαμορφώθηκε μέσα από τους αιώνες, αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα.

Αξίζει, επίσης, ν’ αναφερθεί ότι η ορεινή Λάρνακας διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό αγροτουριστικών καταλυμάτων (τον μεγαλύτερο αριθμό παγκυπρίως), εστιατορίων, εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών και προσφέρει στον επισκέπτη πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες και θεματικές εκδηλώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή της ορεινής Λάρνακας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook και στο Instagram ως «Orini Larnakas».

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend