Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δράκαινα: Το δηλητηριώδες ψάρι της άμμου που συναντάται στις ακτές της Κύπρου (video)
Δράκαινα: Το δηλητηριώδες ψάρι της άμμου που συναντάται στις ακτές της Κύπρου (video)

Δράκαινα: Το δηλητηριώδες ψάρι της άμμου που συναντάται στις ακτές της Κύπρου (video)

Με «φόντο» περιστατικό όπου γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τσίμπημα δράκαινας η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας, Μαρίνα Αργυρού, σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» εξηγεί ότι η ύπαρξη του εν λόγω ψαριού στα θαλάσσια νερά της Μεσογείου δεν είναι καινούργιο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ειδικού, η δράκαινα ζει σε αμμώδεις περιοχές και είναι ένα σχετικά μικρό ψάρι αφού το μέγεθος του κυμαίνεται συνήθως από 15 μέχρι 30 εκατοστά. Το εν λόγω ψάρι συνηθίζει να καμουφλάρεται στην άμμο και τη λάσπη αφήνοντας μόνο το κεφάλι του ακάλυπτο και έτσι πολύς κόσμος δεν το βλέπει και το πατά  κατά λάθος με αποτέλεσα να προκαλείται έντονο κοκκίνισμα και φούσκωμα.

Σε αυτό το σημείο η κα Αργυρού υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει ένα τέτοιο περιστατικό καλό θα ήταν να τοποθετήσει λίγο ζεστό νερό στο σημείο που τσιμπήθηκε από τη δράκαινα και να λάβει την συμβουλή κάποιου ιατρού σε περίπτωση που ο πόνος είναι έντονος καθώς και σε ενδεχόμενο αλλεργικού σοκ.

Σημειώνεται ότι οι δράκαινες είναι ψάρια που αλιεύονται και τρέφονται με άλλα μικρά ασπόνδυλα ψάρια. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κα Αργυρού, υπάρχει το ενδεχόμενο να τις συναντήσουμε τόσο στα βαθιά όσο και στα ρηχά νερά ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού αφού είναι ένα ψάρι που υπήρχε και θα υπάρχει στα νερά μας.

«Χρειάζεται μόνο λίγη προσοχή», ανέφερε καταλήγοντας η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας.

Πηγή: Ant1

Send this to a friend