Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου θα επιβάλει στις 9 Ιουλίου ποινή στον 37χρονο από την Πάφο, ο οποίος παραδέχθηκε κατηγορίες που αφορούν δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα.
Συγκεκριμένα ο 37χρονος παραδέχθηκε συνολικά 24 κατηγορίες, που αφορούν μεταξύ άλλων συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Στην προηγούμενη δικάσιμο δηλαδή στις 10 Ιουνίου ο συνήγορος υπεράσπισης του 37χρονου αγόρευσε για μετριασμό ποινής και ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την χθεσινή ημέρα για επιβολή της ποινής.

Ωστόσο χθες το Σώμα ζήτησε διευκρινήσεις, για ορισμένα θέματα από τη συνήγορο υπεράσπισης του 37χρονου, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, να ορίσει την 9η Ιουλίου για επιβολή της ποινής.

 

Ο διεθνής αερολιμένας της Λάρνακας έγινε η 28η βάση της αεροπορικής εταιρείας Wizz Air, εγκαινιάζοντας χθες την άφιξη δύο αεροσκαφών της που θα σταθμεύουν στη Λάρνακα, ενώ τρίτο αεροπλάνο θα ξεκινήσει πτήσεις από τον ερχόμενο Αύγουστο.
Tο πρωί αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας οι πρώτες πτήσεις, τις οποίες η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων της Κύπρου υποδέχθηκε με υδάτινες αψίδες, ενώ οι επιβάτες έγιναν δεκτοί στο τερματικό κτίριο από εκπροσώπους της εταιρείας που τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα της Hermes.

Συνολικά, χθες, ήταν προγραμματισμένες 20 πτήσεις, δέκα αφίξεις και δέκα αναχωρήσεις της εταιρείας από και προς Κρακοβία, Βουδαπέστη, Βιέννη, Σόφια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοπεγχάγη και Κατοβίτσε (Πολωνία). Σε δηλώσεις της η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Μαρία Κουρούπη έκανε λόγο για «μια νέα αρχή», χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική τη χθεσινή μέρα για τα αεροδρόμια της Κύπρου, καθότι, όπως εξήγησε, έγινε πράξη η βάση της αεροπορικής εταιρείας Wizz Air στη Λάρνακα.

Η κ. Κουρούπη είπε πως ο Ιούνιος έκλεισε με 40 χιλιάδες επιβάτες από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου, ενώ τον Ιούλιο υπολογίζεται ότι θα υπάρξει ουσιαστική αύξηση στην πραγματοποίηση πτήσεων, οπόταν λογικά θ’ αυξηθεί και ο αριθμός των ταξιδιωτών.

Έληξαν οι απαλλοτριώσεις της ιδιωτικής γης παραπλεύρως του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, και συγκεκριμένα του τμήματος που καλύπτει τη τρίτη φάση ανάπλασης του δρόμου στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης και πλέον όλα δείχνουν πως το έργο θα καθυστερήσει περαιτέρω…

Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής δημοσιογραφικής διάσκεψης για τη λειτουργία του ξενοδοχείου Indigo στη Λάρνακα, έγινε μια ευρύτερη αναφορά για τα καινούργια ξενοδοχεία που πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα στη Λάρνακα και στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης.

Την ίδια ώρα, όμως, που ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία ανεγείρονται και λειτουργούν στην τουριστική Ορόκλινη, ο δρόμος που καλύπτει την περιοχή παραμένει με την υποδομή των δεκαετιών του 1970-80.

Ως γνωστό, η ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας παραμένει για χρόνια ημιτελής, αφού μόνο η πρώτη και δεύτερη φάση του έργου έχουν υλοποιηθεί, ενώ η τρίτη και τέταρτη φάση έχουν σκαλώσει στις ελληνικές καλένδες.

Θυμίζουμε, ότι ο δρόμος αυτός θα έπρεπε να ενώνει τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (πρώην Τιμάγια) με τον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς.

Send this to a friend