Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ Απελευθερώνουν χιλιάδες περδίκια στην Κύπρο- Αναπροσαρμόστηκαν οι τιμές
Απελευθερώνουν χιλιάδες περδίκια στην Κύπρο- Αναπροσαρμόστηκαν οι τιμές

Απελευθερώνουν χιλιάδες περδίκια στην Κύπρο- Αναπροσαρμόστηκαν οι τιμές

Περισσότερα από 90.000 περδίκια έχει εκκολάψει φέτος το εκτροφείο της Υπηρεσίας Θήρας στο Σταυροβούνι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια που γίνεται αναπαραγωγή των πουλιών αυτών στην Κύπρο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Γύρω στις 79.000 θα μεγαλώσει σε αναθρεπτήρια η ίδια η Υπηρεσία Θήρας, τα οποία στη συνέχεια θα απελευθερώσει, ενώ θα δοθούν άλλες 11.000 στους κυνηγετικούς συλλόγους, οι οποίοι θα τα απελευθερώσουν επίσης στους βιότοπους.

Οι αρμόδιοι του εκτροφείου στο Σταυροβούνι κατέλαβαν κάθε προσπάθεια από νωρίς τον Ιανουάριο και κατόρθωσαν να έχουν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Με πάρα πολλές εκκολάψεις ο αριθμός στα ανθρεπτήρια ξεπέρασε τις 79.000. Με ατυτά τα δεδομένα έχει μειωθεί και το κόστος αναπαραγωγής ανά περδίκι, δηλαδή κυμαίνεται γύρω στα πέντε ευρώ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι με την ελεύθερη αναπαραγωγή υπολογίζεται ότι τα περδίκια εκτροφής θα πωλούνται στο εμπόριο γύρω στα έξι ευρώ το καθένα.

Η απελευθέρωση θα αρχίσει περίπου τον Δεκαπενταύγουστο και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ το κυνήγι αρχίζει την 1η Νοεμβρίου.

Send this to a friend