Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Καραγιάννης: Τα τεστ στα οδοφράγματα ένα από τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουμε (Βίντεο)
Καραγιάννης: Τα τεστ στα οδοφράγματα ένα από τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουμε (Βίντεο)

Καραγιάννης: Τα τεστ στα οδοφράγματα ένα από τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσουμε (Βίντεο)

Στοχευμένα και αυστηρά lockdowns περιλαμβάνονται στα σχέδια της επιστημονικής ομάδας εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο, προκειμένου να επιτηρείται η κατάσταση, ενώ ο Καθηγητής Καραγιάννης διευκρινίζει ότι δε θα υπάρξουν ξανά οριζόντια μέτρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, κ. Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος της κατάστασης. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιούνται τυχαίες δειγματοληψίες σε όσους καταφθάνουν στην Κύπρο. «Αυτό θα μας δώσει επίσης και την ευκαιρία να δούμε εάν οι χώρες τις οποίες έχουμε κατατάξει στις χώρες Α’, ότι πράγματι είναι ασφαλείς» σημείωσε.

Αναφορικά με την χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι συζητήθηκαν κάποια πράγματα, ωστόσο δεν κατατέθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα της τουρκοκυπριακής πλευράς.

«Συζητήσαμε τα του ανοίγματος του παράνομου αεροδρομίου και πώς θα ελέγξουν την κατάσταση και μας είπαν ότι θα ζητούν από όλους την προσκόμιση πιστοποιητικού ότι έχουν κάνει το τεστ είτε είναι από την Α κατηγορία είτε από τη Β.»

Ερωτηθείς για την πιθανότητα διενέργειας τεστ στα σημεία διέλευσης όταν αυτά επαναλειτουργήσουν απάντησε:

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα μέτρα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσουμε για να είμαστε κι εμείς σίγουροι.»

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής η Επιστημονική Ομάδα θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να γίνει μια εκ νέου αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, ενόψει και του «ανοίγματος» των αεροδρομίων την 20η Ιουνίου.

Πηγή: alphanews

 

Send this to a friend