Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η θέση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα για το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας στο LarnakaOnline
Η θέση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα για το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας στο LarnakaOnline

Η θέση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα για το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας στο LarnakaOnline

Ειρήνη Αντωνίου

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, σε σχέση με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές με τον επενδυτή, για το μεγαλόπνοο έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της πόλης και τη διαφωνία που προκύπτει μεταξύ των δημοτικών ομάδων του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στο Δήμο Λάρνακας, το LarnakaOnline ζήτησε την θέση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

Ο Ανδρέας Βύρας, μας ανάφερε ότι: «πάγια θέση μου ήταν και είναι ότι ως Λάρνακα δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε διαδικασία, που μπορεί να φέρει εμπόδια ή επιπρόσθετη καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για τη Λάρνακα. Όμως δεδομένου ότι δεν προκαλούνται επιπρόσθετες καθυστερήσεις ή εμπόδια στο έργο τόσο ο Δήμος Λάρνακας, όσο και τα κόμματα, έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν ενημέρωση ή οποιεσδήποτε διευκρινήσεις για ένα τόσο μεγάλο δημόσιο έργο. Εάν στην Βουλή οποιοδήποτε κόμμα έβαζε εισήγηση να σταματήσουν οι διαδικασίες και να εγκριθεί από τη Βουλή η Συμφωνία, θα με έβρισκε αντίθετο και θα αντιδρούσα την ίδια στιγμή.

Από τη στιγμή που κανένα κόμμα δεν εξέφρασε τη θέση, για να σταματήσει η διαδικασία ή με οποιαδήποτε τρόπο να καθυστερήσει, άποψη μου είναι ως Δήμος, πρέπει να παραμείνουμε μακριά από αντιπαραθέσεις και να παραμείνουμε σταθεροί στο στόχο μας ότι το εν λόγω έργο, που αναμένουμε για δεκαετίες, πρέπει να προχωρήσει και να είναι ένα έργο που να πληροί τις προσδοκίες όλων των Λαρνακέων. Για αυτό και η τελική μου θέση είναι όπως εκφράστηκε στη Βουλή, είναι ότι πρέπει να ετοιμαστεί συγκεκριμένος οδικός χάρτης υλοποίησης του έργου, καθώς επίσης και να επεξηγηθούν οι διάφορες πρόνοιες στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το πως διασφαλίζονται μέσα από τη Συμφωνία οι επενδύσεις που μας παρουσιαστήκαν κατά την επίσημη ανακοίνωση του έργου».

Send this to a friend