Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πασιουρτίδης στο Larnakaonline: «Πρωτοστατήσαμε για να γίνει αυτή η ανάπτυξη στην Λάρνακα»
Πασιουρτίδης στο Larnakaonline: «Πρωτοστατήσαμε για να γίνει αυτή η ανάπτυξη στην Λάρνακα»

Πασιουρτίδης στο Larnakaonline: «Πρωτοστατήσαμε για να γίνει αυτή η ανάπτυξη στην Λάρνακα»

Η ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη και την επαρχία της πόλης.

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μία αντιπαράθεση που έφερε και μία σειρά από ανακοινώσεις ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ στη Λάρνακα.

Το Larnakaonline επικοινώνησε με τον Βουλευτή Λάρνακας του ΑΚΕΛ, Αντρέα Πασιουρτίδη που ξεκαθάρισε τη θέση του.

Τι είναι αυτό που σας φοβίζει και θέλετε να πάει η συμφωνία στη Βουλή;
«Η πάγια θέση μας, όχι μόνο για τη Λάρνακα αλλά το ζητήσαμε και για τη Λεμεσό, ήταν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να γίνεται έλεγχος πριν την υπογραφή της συμφωνίας για να δούμε ότι περιλαμβάνονται μέσα όλες οι δικλίδες ασφαλείας που έθεσε ο ίδιος ο Δήμος Λάρνακας, Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς θέλουμε να υπογραφτεί το συμβόλαιο, δεν έχουμε καμία πρόθεση να μπούμε εμπόδιο. Κάθε άλλο, είμαστε υπέρμαχοι. Παλέψαμε για την ανάπτυξη αυτού του είδους. Όταν πριν τέσσερα χρόνια ήθελαν να κάνουν έστω και προσωρινά τρία χρόνια ενεργειακό βιομηχανικό, πρωτοστατήσαμε να μην γίνει αυτό το πράγμα και ζητούσαμε την ανάπτυξη που θα γίνει σήμερα του Λιμανιού και της μαρίνας. Πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει αυθαιρεσία στις τιμές και μας είπε η Γενική Εισαγγελία ότι αυτό θα καθορίζεται με διατάγματα της αρχής Λιμένων για να μην πάθουμε όπως τη Λεμεσό. Ότι θα διασφαλιστεί το στάτους των υφιστάμενων χρηστών. Δηλαδή δεν θα έρθουν αύριο να τους πουν βγείτε έξω. Είπαν ότι έχει διασφαλιστεί. Περιβαλλοντικά να γίνουν όλες οι μελέτες για να μην υπάρχει θέμα με τις γειτνιάζουσες περιοχές και τους κατοίκους και το δημόσιο συμφέρον. Δεν ζητάμε τη συμφωνία επειδή θέλουμε να βάλουμε προσκόμματα, ούτε αυτό που λέγεται ισχύει ότι το κάνουμε αυτό επειδή γίνεται επί κυβέρνησης Αναστασιάδη. Εμείς πρωτοστατήσαμε για να γίνει αυτή η ανάπτυξη στην Λάρνακα».

Δεν υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να καθυστερήσει επικίνδυνα το όλο έργο αν γίνουν αυτά που ζητάτε;
«Εμείς δεν ζητάμε την συμφωνία ούτε για να την τροποποιήσουμε, ούτε για να επέμβουμε πάνω της. Σκοπός είναι για να δούμε ότι όντως αυτά που μας λένε διασφαλιστήκαν εντός της συμφωνίας. Δεν είναι αφορμή για να εμποδίσουμε ή να καθυστερήσουμε την ανάπτυξη. Αν δείτε και την ανακοίνωση μας το γράφει ξεκάθαρα».

Υπήρξαν και πολλές αντιδράσεις τις τελευταίες ώρες στα social media και όχι μόνο.
«Διότι ξεκίνησε από την ανακοίνωση της Δημοτικής ομάδας του Συναγερμού η οποία νόμισε ότι το ζητήσαμε για να κάνουμε αντιπολίτευση. Καμία σχέση. Αντιθέτως το χαιρετήσαμε. Εξασκήσαμε και εμείς πίεση για να έρθει η νομική υπηρεσία να μας πει γιατί καθυστέρησε 3,5 μήνες Αν θέλαμε να καθυστερήσει αυτή η ανάπτυξη, γιατί να πιέσουμε να έρθει η νομική υπηρεσία να μας πει γιατί καθυστέρησε; Η έγνοια μας πάντα είναι το συμφέρον της πόλης και της επαρχίας. Στηρίζουμε τις προσπάθειες και του Δημάρχου και του Δημοτικού συμβουλίου και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που είμαστε στο τελικό στάδιο της υπογραφής. Καλό θα ήταν να ξέρουμε εκ των προτέρων το περιεχόμενο των συμφωνιών για να δούμε ότι μέσα περιλαμβάνονται οι δικλίδες ασφαλείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, τον υφιστάμενων χρηστών και εργαζομένων και να αποτραπούν οι καταχρηστικές αυξήσεις των χρεώσεων».

Send this to a friend