Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Θέλουν στήριξη & μετά τις 12/6 τα νηπιαγωγεία-Μερικά δεν άνοιξαν
Θέλουν στήριξη & μετά τις 12/6 τα νηπιαγωγεία-Μερικά δεν άνοιξαν

Θέλουν στήριξη & μετά τις 12/6 τα νηπιαγωγεία-Μερικά δεν άνοιξαν

Ζητούν οικονομική βοήθεια και μετά τις 12/6 τα νηπιαγωγεία – Γιατί μερικά δεν άνοιξαν – Πώς κύλησε η πρώτη μέρα.
Σε αναμονή βρίσκονται τα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία αναφορικά με την παροχή οικονομικής στήριξης από το Κράτος για την επόμενη φάση μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς δεν πήραν ακόμη απάντηση με τα περισσότερα να έχουν μείωση κατά 50% και περισσότερο των εργασιών τους και άλλα να μην ανοίγουν καθόλου.

Όπως δήλωσε στην Offsite η πρόεδρος των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, Λαύρα Ηρακλέους, τα περισσότερα νηπιαγωγεία είχαν μείωση εργασιών κατά 50% και περισσότερο, ενώ υπήρξαν και μερικά που δεν άνοιξαν καθόλου. “Αυτό που μας στεναχωρεί είναι ότι εξυπηρετήσαμε σχεδόν το μισό των παιδιών μας. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπάρχουν γύρω στα 5 νηπιαγωγεία στη Λεμεσό και άλλα τόσα στη Λευκωσία που δεν άνοιξαν. Δεν είναι πάρα πολλά νηπιαγωγεία που δεν άνοιξαν, δεν ξέρω αν είναι περισσότερα και δεν γνωρίζω τον αριθμό. Γενικά η πλειονότητα άνοιξε, γιατί άνοιξαν και τα Δημόσια Νηπιαγωγεία. Ωστόσο, ορισμένες κοπέλες ανησύχησαν και δεν άνοιξαν γιατί λήγουν τα σχέδια της Κυβέρνησης σε λίγες μέρες, οπόταν είπαν να δώσουν λίγο χρόνο να δουν αν ανακοινωθεί κάτι άλλο από την Κυβέρνηση σχετικά με την στήριξη”.

Αναφορικά με την στήριξη στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία η κ. Ηρακλέους ανέφερε ότι “ ζητήσαμε από την Υπουργό Εργασίας να μας συμπεριλάβουν και εμάς στο επόμενο σχέδιο στήριξης, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε 50% και περισσότερο μείωση του κύκλου των εργασιών μας. Αυτό δεν ήταν κάτι που το αποφασίσαμε εμείς αλλά το κράτος. Αφού αποφασίστηκε αυτό πρέπει να υπάρξει και στήριξη, γιατί υπάρχουν τα τρέχοντα έξοδα του κάθε νηπιαγωγείου, τα ενοίκια, οι μισθοί κτλ. Επίσης, θέλουμε να ξέρουμε και για το προσωπικό που δεν επέστρεψε πίσω αν θα δικαιούνται να έχουν το ανεργιακό πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς”.

Σε αναμονή για στήριξη τα νηπιαγωγεία

“Η Υπουργός Εργασίας είπε ότι δεν μπορεί να μας απαντήσει, γιατί όλα αυτά θα συναποφασιστούν με το Υπουργείο Οικονομικών και την Κυβέρνηση για την στήριξη πολλών ομάδων. Ωστοσο, μας διαβεβαίωσε ότι είναι ενήμερη των προβλημάτων μας, αλλά δεν υπάρχει απάντηση ακόμα γιατί δεν έληξε ακόμα το σχέδιο. Οπότε είμαστε σε αναμονή”.

Η πρώτη μέρα μετά την επιστροφή

Παράλληλα, σύμφωνα με την κα Ηρακλέους η ανταπόκριση των παιδιών την πρώτη μέρα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς τηρούσαν όλα τα μέτρα. “Για πρώτη μέρα είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένες. Ήταν ελεγχόμενη η κατάσταση, οι γονείς άκουσαν τις οδηγίες, γιατί τους ενημερώσαμε πριν ανοίξουμε. Άφηναν τα παιδιά έξω στην είσοδο, δεν έμπαιναν μέσα. Τα παιδιά που έρχονταν έβαζαν αντισηπτικό. Φαίνεται ότι υπήρχε και από το σπίτι μια προετοιμασία τις περασμένες μέρες σχετικά με τους κανόνες υγιεινής. Όλοι προχώρησαν στις διαδικασίες που έπρεπε αν και ήταν η πρώτη μέρα. Αυτό που δυσκόλεψε λίγο στην πορεία της μέρας ήταν το ότι το κάθε παιδί έχει την δική του καρέκλα. Ήθελαν λίγο χρόνο μέχρι να το συνειδητοποιήσουν. Ωστόσο, εμείς επεμβαίναμε για να εξηγήσουμε τι γίνεται. Έπρεπε να υπάρχει μια υπενθύμιση γιατί ήταν η πρώτη μέρα. Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα γίνει συνήθεια. Για πρώτη μέρα ήταν πολύ πειθαρχημένα τα παιδιά”.

Πηγή: Offsite

Send this to a friend