Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκίνησε η μελέτη για το αποχετευτικό σε Δρομολαξιά – Μενεού, Κίτι και Περβόλια
Ξεκίνησε η μελέτη για το αποχετευτικό σε Δρομολαξιά – Μενεού, Κίτι και  Περβόλια

Ξεκίνησε η μελέτη για το αποχετευτικό σε Δρομολαξιά – Μενεού, Κίτι και Περβόλια

Προχωρούν οι διαδικασίες για την Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, που θα καλύψει τους δήμους και κοινότητες δυτικά του αερολιμένα, δηλαδή το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κιτίου και Περβολιών.

Πρόσφατα έχει κατακυρωθεί ο διαγωνισμός σε οίκο από την Ελλάδα για τη διενέργεια μελέτης, ετοιμασίας των όρων προσφορών κι επίβλεψης των κατασκευαστικών εργασιών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελο Χατζηχαραλάμπους, η υπό αναφορά μελέτη ξεκινά άμεσα και ολόκληρο το έργο, δηλαδή οι κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή αυτή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το 2027.

Παράλληλα, στη Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας έχει ενταχθεί πρόσφατα και η ραγδαία αναπτυσσόμενη κοινότητα της Τερσεφάνου με απόφαση του ΣΑΛ.

Ο κ.Χατζηχαραλάμπους ανέφερε ότι λόγω της γειτνίασης της κοινότητας με τις υπόλοιπες περιοχές της Γ΄ φάσης, γίνονται προσπάθειες όπως συμπεριληφθεί τελικά και η Τερσεφάνου στην μελέτη που ήδη έχει ξεκινήσει.

Όσον αφορά τους Δήμους Αραδίππου – Λειβαδιών και τις κοινότητες Ορόκλινης και Πύλας, ο Διευθυντής του Σ.Α. Λάρνακας δήλωσε ότι είναι σ’ εξέλιξη οι διαδικασίες, ούτως ώστε οι περιοχές αυτές να ενταχθούν στα όρια του ΣΑΛ.

Μια διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, το 2021, εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα κωλύματα, αναμένεται ότι θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη διενέργεια μελέτης και γι’ αυτούς τους δήμους και κοινότητες, όπως συνέβη φέτος με τις περιοχές Δρομολαξιάς-Μενεού, Κιτίου και Περβολιών.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend