Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Καλοκαίρι σημαίνει κοκτέιλ στη βεράντα
Καλοκαίρι σημαίνει κοκτέιλ στη βεράντα

Καλοκαίρι σημαίνει κοκτέιλ στη βεράντα

Είναι το αγαπημένο meeting spot για όλη την οικογένεια κάθε καλοκαίρι. Είναι το σημείο όπου όλοι έχουμε ζήσει αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές με καλή παρέα, νόστιμο φαγητό και δροσιστικά κοκτέιλ. Με δεδομένες τις δυσκολίες που συνεχίζει να δημιουργεί η πανδημία και με την κοινωνική αποστασιοποίηση να παραμένει αναγκαία, τα cocktail nights στη βεράντα αναμένεται να έχουν την τιμητική τους.

Εάν δεν έχετε φροντίσει ήδη τη βεράντα σας, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο σας κατά τη διάρκεια του lockdown, οι πρώτες ζέστες, που αποφάσισαν να «ξεμυτίσουν» στη μέση του Μάη, το επιβάλλουν. Βγάλτε τραπεζάκια έξω, ξαπλώστρες, σεζλόγνκ, αιώρες, προσθέστε μια καινούρια γλάστρα, ηλιακά λαμπάκια και αναδείξτε τα καλύτερα σημεία της βεράντας σας.

Αφού τελειώσετε με τη διακόσμηση, ετοιμαστείτε για το πιο διασκεδαστικό και το πλέον δημιουργικό μέρος της υπόθεσης: να φτιάξετε τα δικά σας, homemade cocktails. Καταρχάς θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε έναν ωκεανό πληροφοριών για ακαταμάχητα κοκτέιλ που δεν έχετε ακόμη δοκιμάσει. Θα πρέπει να εμπλουτίσετε την κάβα σας με διάφορα ποτά, έτσι ώστε να μη σας λείψει τίποτα και να προμηθευτείτε όλα τα υπόλοιπα «περιφερειακά» υλικά, όπως μεζούρες, shakers, bar spoons, θήκες για παγάκια, φρέσκα φρούτα κ.α.

Εάν λατρεύετε το καρπούζι, έχετε υπόψη σας ότι μπορείτε να το πιείτε σε κοκτέιλ. Θα χρειαστείτε δύο φλιτζάνια τσαγιού καρπούζι χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένο, ένα ώριμο μάνγκο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο, χυμό από δύο μέτρια λάιμ, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, μία κουταλιά της σούπας κουαντρό, 70 ml τεκίλα και δύο φλιτζάνια τσαγιού παγάκια τριμμένα. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και… voila, το κοκτέιλ σας είναι έτοιμο.

Ακόμη ένα κοκτέιλ που θυμίζει καλοκαίρι, παραλία και ατελείωτο άραγμα, είναι το «Κοκτέιλ Μπαχάμες» για το οποίο θα χρειαστείτε 1/2 μεζούρα μαύρο ρούμι, 1/2 μεζούρα λευκό ρούμι, 1/2 μεζούρα λικέρ καρύδας, 2 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ, 140 ml χυμό ανανά, χυμό από 1/2 λεμόνι και για το γαρνίρισμα κεράσι μαρασκίνο και παγάκια θρυμματισμένου πάγου. Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ μαζί με δύο παγάκια και ανακινήστε καλά. Στραγγίστε σε ένα ποτήρι που το έχετε γεμίσει μέχρι τη μέση με τριμμένο πάγο, προσθέστε ένα κεράσι μαρασκίνο για το γαρνίρισμα και σερβίρετε.

Μπορείτε, βέβαια, να κάνετε τους δικούς σας μοναδικούς συνδυασμούς με βάση τα υλικά που έχετε στο σπίτι ή να εμπιστευτείτε την εφαρμογή «Make me a cocktail», όπου μπορείτε να προσθέσετε τα υλικά που έχετε στη διάθεσή σας κι αυτή θα σας δώσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα συνταγή για να φτιάξετε ένα κοκτέιλ με τα συγκεκριμένα υλικά.

Στις υπεραγορές Αλφαμέγα θα βρείτε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε κοκτέιλ στο σπίτι, στις καλύτερες τιμές. Δείτε τις προσφορές μας στο τελευταίο μας φυλλάδιο.

Send this to a friend