Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Κλείνουν την είσοδο του λιμανιού τη Δευτέρα 15 Ιουνίου τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Λάρνακας, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης για την παρατεταμένη και αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτηρίζουν, καθυστέρηση που παρατηρείται στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ κράτους και κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings (ισραηλινών συμφερόντων) για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας.

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την κωλυσιεργία «Λαμβάνοντας υπόψη τα περιοριστικά μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν λόγω κορωνοιού τα οποία απαγορεύουν τις μαζικές συνάξεις, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, ν’ αποκόψουν την είσοδο του λιμανιού για δύο ώρες, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Λάρνακας, ανέφερε πως εάν μέχρι τα μέσα Ιουνίου το αρμόδιο υπουργείο δεν ενημερώσει επίσημα το δήμο για το πού βρίσκεται το θέμα υπογραφής της συμφωνίας, τότε, με την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κόσμος της Λάρνακας θα κληθεί να λάβει μέρος σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Με την επαναλειτουργία των πρώτων ξενοδοχείων της την προσεχή Παρασκευή και παράλληλα με την έναρξη των πτήσεων από το εξωτερικό στις 9 Ιουνίου, η Λάρνακα προχωρεί σε μια δυναμική διαδικτυακή προώθηση στο εξωτερικό και έχει λανσάρει το νέο προωθητικό της βίντεο με τίτλο «It’s time to return».

Ο τίτλος, που σηματοδοτεί το άνοιγμα της Κύπρου σε χώρες του εξωτερικού για τουριστική κίνηση, συνάδει και συνδυάζεται με το σλόγκαν της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) «They Always Come Back», που αναδεικνύει την πρωτιά της Λάρνακας σε επαναλαμβανόμενους ξένους τουρίστες.

Μέσω του συγκεκριμένου βίντεο, το οποίο από χθες κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προβάλλεται μέσα από εκπληκτικά πλάνα η πόλη και η επαρχία της Λάρνακας, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα καθώς και οι ειδικές μορφές τουρισμού της περιφέρειας όπως, μεταξύ άλλων, τα θαλάσσια αθλήματα, η γαστρονομία, ο αγροτουρισμός.

Ουσιαστικά με το βίντεο αυτό, η ΕΤΑΠ Λάρνακας προσκαλεί τους ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την πόλη και την επαρχία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, υποσχόμενη ασφάλεια, φιλοξενία, χαλάρωση και απόλαυση ειδυλλιακών τοποθεσιών. Το νέο φιλμάκι της τοπικής εταιρείας τουρισμού έγινε με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

 

Διαδικτυακή Συζήτηση με τους πολίτες με θέμα «Πράσινη Συμφωνία στην ΕΕ και Αειφόρος Ανάπτυξη στην Κύπρο», συνδιοργανώνουν σήμερα το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Λάρνακας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί από τις 5:30 μέχρι τις 7:30 μ. μ.

Send this to a friend