Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Γ’ φάση άρση περιορισμών: Κατέθεσαν απόψεις οι επιδημιολόγοι, αύριο οι ανακοινώσεις
Γ’ φάση άρση περιορισμών: Κατέθεσαν απόψεις οι επιδημιολόγοι, αύριο οι ανακοινώσεις

Γ’ φάση άρση περιορισμών: Κατέθεσαν απόψεις οι επιδημιολόγοι, αύριο οι ανακοινώσεις

Τις εισηγήσεις της για την γ’ φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων κατέθεσε σήμερα η Επιδημιολογική Ομάδα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδημιολόγοι πρότειναν την επίσπεσυη κάποιων μέτρων, με το Υπουργείο Υγείας να παρουσιάζεται επιφυλακτικό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Διευκρίνισαν ωστόσο ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε ένταση και ότι η τελική απόφαση ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

Οριστικές ανακοινώσεις για την γ’ φάση θα προκύψουν αύριο μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η τρίτη φάση που αρχίζει την 9η Ιουνίου – 13 Ιουλίου περικλείει την έναρξη λειτουργίας των Αεροδρομίων, Λιμανιών, ξενοδοχείων, Θεάτρων και σινεμά ανοιχτού χώρου, γυμναστηρίων και καλοκαιρινών προγραμμάτων σχολών ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά τη σύσκεψη έγινε και αξιολόγηση της δεύτερης φάσης των περιοριστικών μέτρων ενώ οι ειδικοί θα συζητήσουν ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν κατά την άρση της τρίτης φάσης.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο από σύνολο 1,504 εργαστηριακών διαγνώσεων, με τον Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιο Κωστρίκη, να λέει ότι από τα στοιχεία δεν προκύπτει κάποια δραστική αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα που γνωρίζουμε.

Send this to a friend