Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Νηπιαγωγεία στο τραπέζι – Ενοχλημένος ο Ιωάννου με επιστήμονες
Νηπιαγωγεία στο τραπέζι – Ενοχλημένος ο Ιωάννου με επιστήμονες

Νηπιαγωγεία στο τραπέζι – Ενοχλημένος ο Ιωάννου με επιστήμονες

Για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας παρουσιάζεται ενοχλημένος από την αποσπασματική ανακοίνωση των όσων συζητούνται για την άρση των περιορισμών ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος μιλώντας στον «Φ» ανέφερε ότι ο ίδιος αναμένει «μια ολοκληρωμένη πρόταση από την επιστημονική ομάδα σε ό,τι αφορά τις χαλαρώσεις αλλά και το ενδεχόμενο επίσπευσης της άρσης των περιορισμών για ορισμένους κλάδους». Υπάρχουν, είπε, «διάφορα ζητήματα τα οποία συζητούνται αλλά το να ανακοινώνονται αποσπασματικά και για συγκεκριμένους κλάδους διάφορα πράγματα χωρίς να υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση στο τραπέζι δεν εξυπηρετεί θεωρώ κανέναν, αντιθέτως δημιουργεί αναστάτωση στους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στην αναμονή».

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας στον «Φ» έγιναν με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που εξελίχθηκε και χθες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης γύρω από τα όσα μελετώνται από την ειδική επιστημονική επιτροπή και τις αναφορές για ενδεχόμενη επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, αλλά και την επίσπευση της άρσης των περιορισμών για τις δεξιώσεις γάμων, βαφτίσεων κ.λπ.

Σε σχετικές αναφορές είχαν προβεί νωρίτερα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μέλη της επιστημονικής επιτροπής, τα οποία υποστήριξαν ότι θα επανέλθουν στη συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων και στην προγραμματισμένη για το Σάββατο μεταξύ τους συνεδρίαση.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν στις δηλώσεις του ο καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης, ο οποίος μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε σε σχέση με την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων ότι «η επιστημονική ομάδα είχε θέσει ως χρονοδιάγραμμα τις 15 ημέρες μετά την 21η Μαΐου. Μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος θεωρούμε ότι οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσαν να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία. Ωστόσο, αυτό εναπόκειται στο υπουργείο Παιδείας για να αποφασίσει».

Σε σχέση με την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, των σχολών χορού και των ωδείων, ο καθηγητής ανέφερε ότι «μας έχει σταλεί το εγχειρίδιο ασφάλειας και υγείας, το μελετάμε και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να εκφέρουμε άποψη μετά τη σύσκεψη του Σαββάτου». Πρέπει, πρόσθεσε, «να συζητηθούν κάποια πράγματα και αν μπορούμε να ετοιμάσουμε τα μέτρα που χρειάζονται τότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην ανοίξουν τα γυμναστήρια».

Για την επανέναρξη των δεξιώσεων για γάμους, βαφτίσεις κ.λπ., ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «αυτά τα θέματα είναι συνυφασμένα και με τη διοργάνωση φεστιβάλ, με τους κινηματογράφους σε ανοικτούς χώρους κ.λπ. Έχουμε πει ότι πρέπει να υπάρξει κάποια χαλάρωση στον περιορισμό που αφορά τον αριθμό των ατόμων, δηλαδή είτε να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός αυτός είτε να ελευθεροποιηθεί εντελώς».
Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των πολυκαταστημάτων ανέφερε ότι «δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτούς τους τομείς και βεβαίως είναι και τα θέατρα και ο ιππόδρομος».

Το γεγονός ότι καταγράφονται μηδενικά κρούσματα, κατέληξε, «είναι πολύ σημαντικό και ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την εικόνα διότι συναισθανόμαστε την ανάγκη κάποιων πολιτών να επαναδραστηριοποιηθούν, επομένως πρόθεσή μας είναι να δώσουμε κάποιες ημερομηνίες για να μπορέσει και αυτός ο κόσμος να προετοιμαστεί».

Θετική ως προς την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων παρουσιάστηκε και η επίκουρη καθηγήτρια Μαρία Κολιού, η οποία ανέφερε ότι «πρέπει να ανοίξουν και τα νηπιαγωγεία διότι πρέπει όλα σιγά-σιγά να επανέλθουν στην ομαλότητα». Ωστόσο, διευκρίνισε, «για να επαναλειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία θα πρέπει να καθοριστούν οι οδηγίες και ενδεχομένως να έχουμε διαφορετικές οδηγίες για τα παιδάκια κάτω των 4 ετών και τα παιδάκια άνω των 4 ετών, τα οποία μπορούν πιο εύκολα να ακολουθήσουν οδηγίες». Ανακοινώσεις όμως, όπως είπε η κ. Κολιού, «θα γίνουν το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend