Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δεν ανοίγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία εάν δεν ανοίξουν οι αιθέρες από Αγγλία – Ρωσία
Δεν ανοίγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία εάν δεν ανοίξουν οι αιθέρες από Αγγλία – Ρωσία

Δεν ανοίγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία εάν δεν ανοίξουν οι αιθέρες από Αγγλία – Ρωσία

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου δεν αναμένεται ν’ ανοίξουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Μπορεί με το άνοιγμα των αεροδρομίων μας, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη, να επαναρχίσουν κάποιες πτήσεις από το εξωτερικό, ωστόσο η επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου, με τις υπάρχουσες ενδείξεις, δεν πρόκειται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών εάν δεν ανοίξουν οι αιθέρες προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και την Σκανδιναβία. Κάποια μικρά ξενοδοχεία και τουριστικά διαμερίσματα αναμένεται ότι θα λειτουργήσουν τον επόμενο μήνα, ωστόσο το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό όσον αφορά το άνοιγμα των μεγάλων μονάδων.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας, το άνοιγμα των ξενοδοχείων της επαρχίας είναι άμεσα συνυφασμένο με τις μεγάλες αγορές από τις οποίες η Αγ. Νάπα και ο Πρωταράς αντλούν κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών, δηλαδή τη Μεγάλη Βρετανία, τη Ρωσία και τις σκανδιναβικές χώρες, κυρίως τη Σουηδία. «Προς το παρών υπάρχει αβεβαιότητα σε σχέση με αυτές τις χώρες. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα είμαστε σε θέση σαν Κύπρος να δεχθούμε τουρίστες και από αυτές τις χώρες.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν δεν καταφέρουμε φέτος το καλοκαίρι να δεχθούμε επισκέπτες από αυτές τις αγορές, τότε πολύ δύσκολα θ’ ανοίξει η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στην περιοχή μας», κατέστησε σαφές ο Δ. Τάκκας.

Μόνο το 15%

———————

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου πρόσθεσε ότι οι χώρες από τις οποίες η κυβέρνησή μας επέτρεψε, σε πρώτη φάση, τη διενέργεια πτήσεων και την κάθοδο επισκεπτών, είναι χώρες από τις οποίες η Κύπρος και ειδικά η επαρχία Αμμοχώστου δεν αντλούν σημαντικό αριθμό τουριστών.

Είναι χώρες που οι επισκέπτες τους αντιπροσωπεύουν μόνο το 10%-15% της τουριστικής κίνησης παγκύπρια. Ως εκ τούτου, το άνοιγμα των αεροδρομίων την 9η Ιουνίου δεν διαφοροποιεί δραματικά την κατάσταση με τα ξενοδοχεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Οι ξενοδόχοι περιμένουν εν αγωνιωδώς τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στις τρεις μεγάλες αγορές από τις οποίες αντλούν τουρισμό, προκειμένου να γνωρίζουν κατά πόσο θα έχουν ή όχι φέτος κάποια υποφερτή τουριστική κίνηση που να δικαιολογεί το άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων. Διαφορετικά, η φετινή χρονιά θα είναι χαμένη.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend