Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Υπό κράτηση στις Κεντρικές μέχρι τη δίκη ο 23χρονος για την τραγωδία των Κλαυδιών
Υπό κράτηση στις Κεντρικές μέχρι τη δίκη ο 23χρονος για την τραγωδία των Κλαυδιών

Υπό κράτηση στις Κεντρικές μέχρι τη δίκη ο 23χρονος για την τραγωδία των Κλαυδιών

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής θα παραμείνει ο 23χρονος, από τα Κλαυδιά, μέχρι την 11η Ιουνίου, οπόταν είναι ορισμένη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας η πρώτη δικάσιμος στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της 21χρονης αδελφής του, Μαρίας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο την περασμένη Παρασκευή τον παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, έκρινε χθες ότι συντρέχουν όλοι οι λόγοι (κυρίως η σοβαρότητα του αδικήματος που αντιμετωπίζει και η πιθανότητα καταδίκης του) ώστε να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Θυμίζουμε, ότι ο 23χρονος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας της αδελφής του, που συνέβη στις 5 Μαίου, για κλοπή σφαιρών της Εθνικής Φρουράς και για πρόκληση δημόσιας βλάβης, σε σχέση με το γεγονός ότι απέκοψε τα μπροστινά φρένα πέδησης του αυτοκινήτου του θύματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το αδίκημα της ανθρωποκτονίας (άρθρο 205) προνοεί δια βίου φυλάκιση, ωστόσο σύμφωνα με τη νομολογία του Ανώτατου Δικαστηρίου τα δικαστήρια είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις να επιβάλλουν πολυετείς ποινές φυλάκισης, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα γεγονότα της κάθε υπόθεσης ξεχωριστά.

Ο τραγικός θάνατος της Μαρίας Χάρπα επήλθε όταν δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι από εκπυρσοκρότηση του στρατιωτικού όπλου του αδελφού της, την ώρα που ο τελευταίος το καθάριζε.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

 

Send this to a friend