Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα αιτήματα της Πυροσβεστικής για την αλυκή Λάρνακας στο Τμήμα Περιβάλλοντος για έγκριση
Τα αιτήματα της Πυροσβεστικής για την αλυκή Λάρνακας στο Τμήμα Περιβάλλοντος για έγκριση

Τα αιτήματα της Πυροσβεστικής για την αλυκή Λάρνακας στο Τμήμα Περιβάλλοντος για έγκριση

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρνακας, αναμένεται να ετοιμάσει έκθεση με τα αιτήματά της όσον αφορά ζητήματα προσβασιμότητας και πυρασφάλειας στο χώρο της μεγάλης λίμνης της αλυκής, προκειμένου να διαβιβαστεί προς έγκριση στο Τμήμα Περιβάλλοντος, στο οποίο ανήκει ο χώρος.

Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην τοποθεσία όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά του περασμένου Σαββάτου, στην παρουσία λειτουργών του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Λάρνακας.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι αποφασίστηκε όπως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή η Πυροσβεστική να ετοιμάσει έκθεση με όλα τα αιτήματά της σε σχέση με την πρόσβαση των οχημάτων της στην περιοχή και για θέματα πυρασφάλειας, η οποία στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος με στόχο την υλοποίηση των αιτημάτων το συντομότερο.

Ο κ. Βύρας παρατήρησε ότι για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος, ο Δήμος Λάρνακας είναι στη διάθεση των αρμοδίων τμημάτων για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τα βασικά αιτήματα της Πυροσβεστικής, που είναι η διαπλάτυνση του μονοπατιού της φύσης ώστε να έχει πλάτος τρία μέτρα (σήμερα έχει μόνο ένα μέτρο πλάτος και είναι αδύνατο για τα πυροσβεστικά οχήματα να διέλθουν) καθώς και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών για προστασία, κυρίως, των σπιτιών και του σταθμού πετρελαιοειδών που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις ακακίες και τους καλαμιώνες που έγιναν στάχτη το περασμένο Σάββατο.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε, ακόμα, ότι ο χώρος ανήκει στο Τμήμα Περιβάλλοντος, γι’ αυτό η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από το εν λόγω τμήμα. Δήλωσε, επίσης, ότι ο Διευθυντής του Τμ. Περιβάλλοντος τον έχει διαβεβαιώσει προφορικά ότι όλα τα αιτήματα της Πυροσβεστικής θα αντικριστούν θετικά.

Όπως είπε ο Α. Βύρας, το αίτημα για διαπλάτυνση του μονοπατιού της φύσης εκκρεμεί από το 2015. Ο Δήμαρχος Λάρνακας είναι πεπεισμένος ότι η φωτιά του Σαββάτου τέθηκε κακόβουλα για σκοπούς… καταπολέμησης του προβλήματος με τα κουνούπια.

Εξάλλου, ο Ανδρέας Βύρας τόνισε τις δυσκολίες και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα πρέπει να υπερπηδήσει κάθε φορά μέχρι να πετύχει από τα αρμόδια τμήματα έγκριση για αεροψεκασμό στις περιοχές των αλυκών, στα πλαίσια των προσπαθειών άμβλυνσης του προβλήματος με τα κουνούπια.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend