Home ΛΑΡΝΑΚΑ Καμμένη γη άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην Αλυκή-Ψάχνουν τα αίτια
Καμμένη γη άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην Αλυκή-Ψάχνουν τα αίτια

Καμμένη γη άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην Αλυκή-Ψάχνουν τα αίτια

Συνολικά δέκα εκτάρια κατέκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Αλυκή Λάρνακας και η οποία είχε θέσει σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ώρα 17:31 ανταποκριθήκαν για πυρκαγιά σε υδροβιότοπο με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση ακακίες και καλαμιώνα στην περιοχή της Αλυκής Λάρνακας, νότια της λεωφόρου Φανερωμένη, με έξι στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και επιπρόσθετα τέσσερα από Τμήμα Δασών, ένα από Ταμείο Θήρας, δύο προωθητές γαιών από Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ένα βυτιοφόρο όχημα από Δήμο Λάρνακας και η Πολιτική Άμυνα δύο Φ.Μ.Π. με 14 άτομα.

Επιπρόσθετα συνέβαλε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς το ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι και η ιδιομορφία της περιοχής.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου δέκα εκταρίων και τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.19. Στο μέρος παρέμειναν κατά την διάρκεια της νύκτας και συνεχίζουν να παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία, ωστόσο όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, κληθείς να σχολιάσει αν πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια, «κάτι που είναι επαναλαμβανόμενο δεν είναι τυχαίο».

Send this to a friend