Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στο Προεδρικό οι κινητοποιήσεις της «Ζήνων»
Στο Προεδρικό οι κινητοποιήσεις της «Ζήνων»

Στο Προεδρικό οι κινητοποιήσεις της «Ζήνων»

Στη Λευκωσία μεταφέρθηκαν χθες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας, που διαμαρτύρονται για την κατακύρωση στην κοινοπραξία MLKP της προσφοράς για τις δημόσιες συγκοινωνίες της επαρχίας Λάρνακας.

Στην «Ζήνων» υποστηρίζουν ότι η απόφαση για κατακύρωση της προσφοράς στην υπό αναφορά κοινοπραξία από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Μεταφορών είναι εντελώς άδικη, αντιδεοντολογική και καταπατά κάθε έννοια δικαιοσύνης και ισονομίας.

Θέση της «Ζήνων» είναι, επίσης, ότι η επιτυχούσα κοινοπραξία έχει ακυρωθεί με δύο δικαστικές αποφάσεις όσον αφορά δύο ουσιώδεις όρους του σχετικού διαγωνισμού.

Ως εκ τούτου, από το πρωί αριθμός λεωφορείων της εταιρείας αναχώρησαν από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων όπου ήταν ακινητοποιημένα τις τελευταίες μέρες (η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εκτελούνταν μόνο τα σχολικά δρομολόγια) και πορεύτηκαν προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου επέδωσαν επιστολή – διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Οι υπεύθυνοι της «Ζήνων» δήλωσαν ότι για το θέμα αυτό έχουν προβεί σε επανειλημμένα διαβήματα προς τον Γενικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Ελεγκτή και τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, προκειμένου να επέμβουν και να θέσουν τέρμα στο σκάνδαλο, όπως το χαρακτηρίζουν, που συντελείται στις δημόσιες συγκοινωνίες της Λάρνακας, χωρίς όμως να έχουν καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα.

Γι’ αυτό και αποφάσισαν όπως οι κινητοποιήσεις τους μεταφερθούν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ζητώντας την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σχέση με τον διαγωνισμό που έγινε για τις νέες συμβάσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες της επαρχίας Λάρνακας.

«Απευθυνόμαστε στον ΠτΔ, ζητώντας την παρέμβασή του ως μια ύστατη προσπάθεια αναίρεσης μιας κατάφωρης αδικίας εναντίον της εταιρείας μας που απειλείται με ολοκληρωτική καταστροφή», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή προς τον Νίκο Αναστασιάδη.

Παράλληλα, η εταιρεία «Ζήνων» ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα, τόσο επί τόπου στους χώρους των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, όσο και διαδικτυακά.

Τα αποτελέσματα θα επιδοθούν στον ΠτΔ και στο γραφείο της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κύπρο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend