Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ζωή στις Φοινικούδες μετά την επανεκκίνηση
Ζωή στις Φοινικούδες μετά την επανεκκίνηση

Ζωή στις Φοινικούδες μετά την επανεκκίνηση

Σε ρυθμούς επανεκκίνησης επέστρεψαν χθες το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και οι υπόλοιπες παράλιες περιοχές της Λάρνακας, πρώτη μέρα της β΄ φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Ο

ι ιδιοκτήτες των καφεστιατορίων και των μπιραριών κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών έπιασαν επιτέλους δουλειά, τοποθετώντας σε αποστάσεις ασφαλείας τραπεζάκια και καρέκλες στους υπαίθριους χώρους μπροστά από τα υποστατικά τους, υποδεχόμενοι τους πρώτους τους πελάτες μετά από περίπου ένα δίμηνο απραξίας λόγω κορωνοιού.

Στις δουλειές τους επέστρεψαν και οι πλείστοι εργαζόμενοι στα κέντρα των Φοινικούδων (σερβιτόροι, μάγειροι κτλ), οι οποίοι το τελευταίο δίμηνο λάμβαναν ανεργιακό επίδομα.

Επί ποδός από νωρίς το πρωί και οι διάφοροι προμηθευτές, οι οποίοι ξεκίνησαν τον ανεφοδιασμό των εστιατορίων, μπιραριών και των υπολοίπων υποστατικών με τρόφιμα, ποτά και άλλα είδη. Σε ορισμένα υποστατικά εκτελούνταν ακόμα εργασίες ανακαίνισης και αναμένεται να λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες.

Μπορεί η κίνηση στους υπαίθριους χώρους εστίασης των υποστατικών να μην ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ωστόσο το γεγονός και μόνο ότι η ζωή επιστρέφει σιγά – σιγά σε κανονικούς ρυθμούς, αυτό αφήνει ικανοποιημένους τους ιδιοκτήτες των κέντρων.

«Επιτέλους, πιάσαμε δουλειά κι επιστρέψαμε στην κανονικότητα. Σίγουρα δεν περιμένουμε από την πρώτη μέρα άρσης των μέτρων να έχουμε την κίνηση που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή, ωστόσο είναι μια αρχή κι ευελπιστούμε σε καλύτερες μέρες. Προς το παρών δουλεύουμε με ντόπιους, τα Σαββατοκύριακα ελπίζουμε να έχουμε την κάθοδο των Λευκωσιατών και τους επόμενους μήνες ευελπιστούμε ότι σιγά σιγά θα αρχίσει και η κάθοδος των ξένων τουριστών», δήλωσε στην εφημερίδα μας ένας από τους ιδιοκτήτες καφεστιατορίων στις Φοινικούδες.

Πάντως, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών κέντρων στις παράλιες περιοχές πιστεύουν ότι μόνο με το άνοιγμα των ξενοδοχείων και την κάθοδο των πρώτων τουριστών θ’ αυξηθεί σημαντικά ο κύκλος εργασίας των επιχειρήσεών τους.

Επιπρόσθετοι χώροι

——————————

Σε δηλώσεις ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι πρόθεση του δήμου είναι να παραχωρήσει επιπλέον χώρους στους ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης στις τουριστικές περιοχές, προκειμένου να στήσουν επιπρόσθετα τραπεζάκια και καρέκλες προς εξυπηρέτηση του κοινού εκεί όπου είναι εφικτό, χωρίς να τίθεται θέμα ασφάλειας των περαστικών,  πεζών ή οδηγών.

Όσον αφορά τις ακτές, ήδη ο δήμος ξεκίνησε την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλώστρων στις οργανωμένες παραλίες των Φοινικούδων, Καστέλας και Μακένζι, πάντοτε σε αποστάσεις ασφαλείας και λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, προσμένοντας κοσμοσυρροή στις ακτές κατά το Σαββατοκύριακο, όταν θα γίνει το επίσημο άνοιγμα των παραλιών.

Ως πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, ο Α. Βύρας ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει πρόθεση για να συμφωνηθεί κοινό πακέτο εκπτώσεων σε φορολογίες και τέλη προς τους επιχειρηματίες και τους δημότες για τους μήνες που ίσχυε το λουκέτο του κορωνοιού.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend