Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ ΑΕΚ – Άνοιξε για τα καλά η πόρτα εξόδου
ΑΕΚ – Άνοιξε για τα καλά η πόρτα εξόδου

ΑΕΚ – Άνοιξε για τα καλά η πόρτα εξόδου

Άνοιξε για τα καλά η πόρτα εξόδου στο «ΑΕΚ Αρένα». Μετά τον 35χρονο (26/5/85) Τέτε, η αποχώρηση του οποίου ανακοινώθηκε επίσημα από την ΑΕΚ την περασμένη Τρίτη, χθες ήταν η σειρά του Απόστολου Γιάννου να κουνήσει μαντίλι, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε πως δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του διεθνούς Ελληνοαυστραλού μεσοεπιθετικού, με τη διοίκηση να προχωρεί και σε ανάλογη ανακοίνωση που αναφέρει τα ακόλουθα: «Η ΑΕΚ ανακοινώνει ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα ο Απόστολος Γιάννου κι έτσι μετά από δυόμισι χρόνια η συνεργασία με τον Ελληνοαυστραλό επιθετικό φτάνει στο τέλος της.

Ο Α. Γιάννου ήλθε στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2018 και σε αυτά τα δυόμισι χρόνια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για εκπλήρωση των στόχων της ομάδας σε Κύπρο και Ευρώπη, σημειώνοντας μερικά πολύ σημαντικά γκολ. Μαζί πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του κυπέλλου, του Σούπερ Καπ και την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο συνολικός απολογισμός ήταν 54 συνολικά συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 12 στο Κύπελλο και 18 στην Ευρώπη, καθώς και 15 γκολ. Η εκτίμηση και ο σεβασμός προς το πρόσωπο του είναι απεριόριστα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σταδιακή ανανέωση

—————————-

Η ΑΕΚ ξεκίνησε από πέρσι μια σταδιακή ανανέωση της ομάδας με στόχο να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας, μια ανανέωση που αναμένεται να έχει συνέχεια κι αυτό το καλοκαίρι. Ο κύκλος της ομάδας που πρωταγωνίστησε κι έκανε πρωταθλητισμό την περασμένη πενταετία έχει κάνει τον κύκλο της και αυτό ο Αρνάλ Κόντε το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους. Έτσι, λοιπόν, μετά τις περσινές αποχωρήσεις των Καταλά και Λαρένα, δύο εμβληματικών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια (οι απουσίες τους φάνηκαν στην ομάδα), φέτος η αρχή έγινε με τους Τέτε και Γιάννου και αναμένεται ότι θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι.

Οι εκκρεμότητες σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν αυτό τον μήνα αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα για τον τεχνικό διευθυντή, ο οποίος μετά την απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος έχει μπει για τα καλά σε ρυθμούς προγραμματισμού.

Υπενθυμίζουμε, ότι αυτό τον μήνα λήγουν και τα συμβόλαια των Χέφελ, Σάστρε, Μοισόφ και Ακοράν, ενώ δανεικοί είναι οι Ναράνχο (από Τενερίφη) και Φακούντο (από Λεγκανές). Ο τελευταίος μάλλον θ’ αποτελέσει παρελθόν, ενώ για τον Ναράνχο θα γίνει προσπάθεια για να παραμείνει και του χρόνου στο «ΑΕΚ Αρένα», αφού έδειξε κάποια καλά στοιχεία στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος που πρόλαβε να παίξει πριν την διακοπή.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Μάριος Αντωνιάδης θ’ αποτελέσει παρελθόν από τον Απόλλωνα (έπαιξε δανεικός έχοντας εννέα συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο και μόνο τρία 90λεπτα) και θα επιστρέψει στην ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.

Βάσος Βάσου

Send this to a friend