Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Βύρας για άνοιγμα παραλιών: «Είμαστε έτοιμοι αλλά θέλουμε πέντε μέρες για να τις ανοίξουμε όλες» (βίντεο)
Βύρας για άνοιγμα παραλιών: «Είμαστε έτοιμοι αλλά θέλουμε πέντε μέρες για να τις ανοίξουμε όλες» (βίντεο)

Βύρας για άνοιγμα παραλιών: «Είμαστε έτοιμοι αλλά θέλουμε πέντε μέρες για να τις ανοίξουμε όλες» (βίντεο)

Οι αυξημένες θερμοκρασίες ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου καθώς και τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου φαίνεται ότι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση που έλαβε η Κυβέρνηση για άνοιγμα των οργανωμένων παραλίων από τις 23 Μαΐου, μετά και από την εφαρμογή της δεύτερης φάσης χαλάρωσης.

Ο Δήμαρχος της Λάρνακας αλλά και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» νωρίτερα σήμερα ότι, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση αποφάσιζε και επίσημα το άνοιγμα των παραλιών πιο γρήγορα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, οι παραλιακοί Δήμοι θα είναι σε θέση να υποδεχτούν το κοινό.

Ξεκαθάρισε βέβαια, πως θα χρειαστούν κάποιες μέρες για την σωστή προετοιμασία των οργανωμένων παραλίων, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να υποδεχτούν το κοινό αλλά εξήγησε ότι, το πολύ σε πέντε μέρες θα μπορούν να ανοίξουν όλες οι παραλίες της Κύπρου χωρίς κάποιο πρόβλημα.

«Σε ενδεχόμενο να ανοίξουν πιο γρήγορα οι παραλίες είμαστε έτοιμοι αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση.. υπάρχουν οι προϋποθέσεις και μέσα σε 2 με 3 μέρες, το πολύ 5 θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας», σημείωσε ο κ. Βύρας.

Πρόσθεσε δε, πως ο λόγος που θα χρειαστούν κάποιες μέρες για την σωστή προετοιμασία των παραλιών αφορά και την εξεύρεση προσωπικού μιας και δεν αναμενόταν να βρεθούν ενώπιων μίας τέτοιας απόφασης.

Η Ένωση Δήμων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, θα πρότεινε το άνοιγμα των παραλιών πιο νωρίς αφού όπως υπογράμμισε ο κ. Βύρας, είναι ασφαλέστερο να επιτραπεί η ελεγχόμενη διέλευση του κόσμου, παρά να υπάρχει μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, η οποία θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Εξάλλου, όπως ανέφερε στη συνέχεια, στις οργανωμένες παραλίες θα υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικό, θα τηρούνται όλες οι αποστάσεις, θα γίνονται τακτικές απολυμάνσεις και γενικότερα θα εφαρμόζονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, το προσωπικό του Δήμου θα προτρέπει το κοινό να τηρεί τις ανάλογες αποστάσεις και να εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να παίζει τον ρόλο του Αστυνομικού.

«Το προσωπικό του Δήμου δεν μπορεί και δεν είναι Αστυνομία, θα προσπαθήσουμε με την συμβουλή να πείσουμε τον κόσμο να τηρούνται οι αποστάσεις όχι όμως με τον φόβο και την επιβολή προστίμων», σημείωσε ο κ. Βύρας ενώ πρόσθεσε ότι σε περιπτώσεις εξαιρετικής ανυπακοής αναμένεται να υπάρξει συνεργασία με τις Αρχές.

Send this to a friend