Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Κοφίνου, με θύμα 49χρονο, από τη Ρουμανία. Ο άτυχος 49χρονος ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται προσέκρουσε βίαια σε προστατευτικό κιγκλίδωμα του αυτοκινητοδρόμου, παρά το χωριό Αγγλισίδες.

Μαζί με τον άτυχο 49χρονο, στο όχημα επέβαινε και 19χρονος κάτοικος Λάρνακας, ο οποίος τραυματίστηκε επιπόλαια.
Ο 49χρονος ζούσε μόνιμα με την οικογένειά του στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια.

 

Ημέρες… Δεκαπενταύγουστου θύμιζαν οι παραλίες της Λάρνακας το Σαββατοκύριακο. Ο καύσωνας που επικρατούσε ανάγκασε χιλιάδες πολίτες να εξορμήσουν στις ακτές προς αναζήτηση λίγης δροσιάς.
Εικόνες πρωτόγνωρες για μήνα Μάιο. Κι όλα αυτά, μία εβδομάδα πριν από την δεύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τις οργανωμένες ακτές της Λάρνακας επισκέφθηκαν κατά το Σαββατοκύριακο και χιλιάδες κάτοικοι Λευκωσίας, προκειμένου να γλιτώσουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και στους πεζόδρομους των παραλιακών περιοχών κατά τα απογεύματα. Η ουρά των αυτοκινήτων ξεκινούσε από την παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά και κατέληγε στο τέρμα της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου, στο Μακένζι. Μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση παρατηρήθηκε και στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

 

Και τέλος ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Ανοικτό Σχολείο διοργάνωσαν Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Αγαπώ την πόλη μου» για παιδιά από 4 – 14 χρόνων που διαμένουν στη Λάρνακα.

Ο Διαγωνισμός είχε ως στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών και παράλληλα την παραγωγική αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την οποία διανύει o τόπος μας.

Ο Διαγωνισμός ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου και συνολικά παρελήφθησαν 84 ζωγραφιές μέσω email και viber. Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και στους τρείς πρώτους νικητές ανά κατηγορία θα απονεμηθεί δώρο ένα πακέτο με υλικά ζωγραφικής.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί μόλις αυτό είναι δυνατό μετά την ολική άρση των μέτρων λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Send this to a friend