Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Αναβλήθηκε για τις 14 Μαίου η υπόθεση απόπειρας φόνου με ύποπτο τον ισοβίτη Μαμαλικόπουλο
Λάρνακα: Αναβλήθηκε για τις 14 Μαίου η υπόθεση απόπειρας φόνου με ύποπτο τον ισοβίτη Μαμαλικόπουλο

Λάρνακα: Αναβλήθηκε για τις 14 Μαίου η υπόθεση απόπειρας φόνου με ύποπτο τον ισοβίτη Μαμαλικόπουλο

Στο ψάξιμο για νέο πάρεδρο που θα στελεχώσει τη σύνθεση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η οποία θα εκδικάσει τις υποθέσεις του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου και του Χ. Χ., από την Πάφο, για τις δύο απόπειρες φόνου σε Αγία Νάπα και Λάρνακα, βρίσκεται το Ανώτατο Δικαστήριο.

Κατά τη χθεσινή δικάσιμο, ήταν ορισμένη η απαγγελία κατηγοριών στον Μαμαλικόπουλο, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε, καθότι ο αδελφός ενός εκ των δύο παρέδρων του κακουργιοδικείου είναι αστυνομικός και βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση Μαμαλικόπουλου, αφού ήταν επικεφαλής των ανακρίσεων που διενεργήθηκαν από το ΤΑΕ Αμμοχώστου σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον τεσσάρων προσώπων σε καφεστιατόριο της οδού Κρύου Νερού, στην Αγ. Νάπα, τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όμως, η απόπειρα φόνου στρεφόταν εναντίον 53χρονου επιχειρηματία της Αγ. Νάπας, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο καφεστιατόριο, αλλά είχε αναχωρήσει περίπου 15-20 λεπτά πριν τους πυροβολισμούς.

Ως εκ τούτου, ο συγκεκριμένος πάρεδρος αποσύρθηκε από την εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία ορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Μαίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος στο Ανώτατο Δικαστήριο να ορίσει νέο πάρεδρο. Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να απαγγελθούν οι κατηγορίες εναντίον του Μαμαλικόπουλου, ο οποίος θα κληθεί ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι.

Κατηγορείται τόσο για την απόπειρα φόνου στην Αγ. Νάπα τον περασμένο Φεβρουάριο, όσο και για την απόπειρα φόνου κατά του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου, που διαπράχθηκε τη νύχτα της 27ης Νοεμβρίου στη Λάρνακα.

Όπως πληροφορούμαστε, ο Δ. Μαμαλικόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στο κακουργιοδικείο χωρίς δικηγόρο (βρίσκεται στην Ελλάδα λόγω πανδημίας) προτίθεται να προσβάλει το κατηγορητήριο της υπόθεσης, θεωρώντας το παράτυπο, αβάσιμο, αστήριχτο, καταχρηστικό και προϊόν κακής πίστεως.

Εξάλλου, σήμερα Τρίτη (12/5) θα οδηγηθεί στο Κακουργιοδικείο και ο Χ. Χ., 38 χρόνων, από την Πάφο, για να κατηγορηθεί για τις ίδιες υποθέσεις.

Θυμίζουμε, ότι ο 38χρόνος σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία παραδέχεται ότι στις δύο απόπειρες φόνου ήταν ο εκτελεστής και ότι και στις δύο περιπτώσεις ο «εγκέφαλος» που οργάνωσε τα εγκλήματα ήταν ο Δ. Μαμαλικόπουλος από τις Κεντρικές Φυλακές.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend