Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Κωστρίκης: «Αν εντοπιστεί κρούσμα στα σχολεία θα γίνει άμεση ιχνηλάτηση και θα τίθεται το άτομο σε απομόνωση»
Κωστρίκης: «Αν εντοπιστεί κρούσμα στα σχολεία θα γίνει άμεση ιχνηλάτηση και θα τίθεται το άτομο σε απομόνωση»

Κωστρίκης: «Αν εντοπιστεί κρούσμα στα σχολεία θα γίνει άμεση ιχνηλάτηση και θα τίθεται το άτομο σε απομόνωση»

Διαβάστε κάποιες από τις πιο σημαντικές τοποθετήσεις από τη Διάσκεψη Τύπου για την ανακοίνωση των σημερινών κρουσμάτων…

Κωστρίκης: Σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα στα σχολεία, η διαδικασία θα είναι η ίδια. Θα αρχίζει η άμεση ιχνηλάτηση και θα τίθεται σε απομόνωση.

Αυτή τη βδομάδα θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα με την πρώτη χαλάρωση των πρώτων μέτρων. Είναι καθοριστική αυτή η εβδομάδα.

Δεν ξέρουμε από πού προέρχονται τα κρούσματα σε ειδικές ομάδες. Είναι άτομα που μπαίνουν στα νοσοκομεία και υποβάλλονται σε τεστ. Σε όλα τα κρούσματα γίνεται ιχνηλάτηση και δεν μπορούμε να μιλάμε για ορφανά κρούσματα.

Λοϊζου: Επιμένουμε φορτικά γιατί όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε όλοι πως είμαστε φορείς του ιού. Ο ιός είναι εδώ και πρέπει να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας.

Κωστρίκης: Υπάρχουν αδιάγνωστα στην κοινωνία. Τα κρούσματα όμως στις ευάλωτες ομάδες μας ανησυχούν γιατί είναι και ασυμπτωματικοί.

Τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν κρούσματα στις ειδικές ομάδες, και αυτό το γεγονός μας προβληματίζει. Η όλη προσπάθεια είναι να εστιάζεται στην προστασία στις ευάλωτες ομάδες. Ναι όμως μας προβληματίζει και ελπίζω αυτό το φαινόμενο να μην συνεχίσει τις επόμενες ημέρες.

Λοϊζου: Ζήσαμε πώς ο κορωνοϊός άλλαξε την καθημερινότητα μας. Η σωστή μας συμπεριφορά μας βοήθησε να περάσουμε μπροστά. Τα δεδομένα δείχνουν πως η πανδημία υποχωρεί. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 12 άτομα. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς. Η κατάσταση τους είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσοκομεία, νοσηλεύονται συνολικά έξι κρούσματα.

Κωστρίκης: Σήμερα επέστρεψαν στα σχολεία οι τελειόφοιτοι. Τους προτρέπουμε να ακούν τις συμβουλές και να τηρούντα τα μέτρα.

Send this to a friend