Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Όταν η ΟΕΒ ζήτησε από την Κυβέρνηση να ανοίξει τα σχολεία (επιστολή)
Όταν η ΟΕΒ ζήτησε από την Κυβέρνηση να ανοίξει τα σχολεία (επιστολή)

Όταν η ΟΕΒ ζήτησε από την Κυβέρνηση να ανοίξει τα σχολεία (επιστολή)

Μεγάλος αριθμός εργαζομένων έμενε σπίτι για να φροντίζει τα παιδιά, απέχοντας από την εργασία του.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει επιστολή που απέστειλε η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) προς τους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας, με την οποία ζητάει το άνοιγμα των σχολείων και ιδιαίτερα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων.

Σύμφωνα με την επιστολή την οποία υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Μιχάλης Αντωνίου, η έκκληση προς την Κυβέρνηση γίνεται προκειμένου “να αποκατασταθεί η εύρυθμη διεξαγωγή της οικονομικής δραστηριότητας η οποία βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της κρίσης”.

 

 

Παράλληλα, η ΟΕΒ κάνει έκκληση για άμεση ολοκλήρωση κάθε αναγκαίας προεργασίας για να μπορέσουν τα σχολεία να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό.

Η επιστολή, η οποία εστάλη στις 5 Μαΐου, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση του ανοίγματος των σχολείων από τον Υπουργό Παιδείας που προκάλεσε αντιδράσεις, εξηγεί ότι εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας έχουν διαμορφωθεί “εξαιρετικής ποιότητας πρωτόκολλα” για την διαχείριση και αντιμετώπιση των κινδύνων από τον κορωνοϊό στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της υλοποίησης του οδικού χάρτη για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η ΟΕΒ καλεί δε τα αρμόδια Υπουργεία να δημιουργήσουν για τα σχολεία αντίστοιχης ποιότητας πρωτόκολλα “το ταχύτερο δυνατό”, τα οποία να περιλαμβάνουν πρακτικές και σαφείς οδηγίες.

“Ανεξάρτητα από το πότε θα αρχίσει η επιστροφή στα σχολεία, τα εν λόγω πρωτόκολλα είναι αναγκαίο να διαμορφωθούν από σήμερα για να αρχίσει η ενημέρωση και η εκπαίδευση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων αλλά και για να γίνουν οι πρακτικές διευθετήσεις τόσο οργανωτικά, όσο και για εξασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, έτσι ώστε όλα να είναι από κάθε άποψη προετοιμασμένα για την επιστροφή, μόλις το αποφασίσει η αρμόδια Αρχή”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Αντωνίου επισημαίνει στην επιστολή του ότι οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα είναι μεγάλα στην επιχειρηματική δρατσηριότητα, λόγω της απουσίας μεγάλου αριθμού εργαζομένων οι οποίο αναγκαστικά μένουν σπίτι για την φύλαξη και την φροντίδα ανήλικων τέκνων.

Τέλος, θέτει την ΟΕΒ στην διάθεση της Κυβέρνησης προκειμένου να συμβάλει με την εμπειρογνωμοσύνη των στελεχών της στην ταχύτερη διαμόρφωση των πρωτοκόλλων.

Send this to a friend