Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Από χρόνου Κατακλυσμός και Φεστιβάλ στη Λάρνακα
Από χρόνου Κατακλυσμός και Φεστιβάλ στη Λάρνακα

Από χρόνου Κατακλυσμός και Φεστιβάλ στη Λάρνακα

Επίσημα τέλος για το φετινό Κατακλυσμό στη Λάρνακα.
Το Δ.Σ. Λάρνακας κατά την τελευταία του συνεδρία με τηλεδιάσκεψη επισημοποίησε την ήδη ειλημμένη απόφαση για ακύρωση των φετινών εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, απόφαση που αρχικά είχε ληφθεί εδώ και μερικές εβδομάδες (το LarnakaOnline είχε γράψει πριν από σχεδόν ένα μήνα για την ακύρωση της μεγάλης λαϊκής γιορτής).

Η απόφαση ακύρωσης του Κατακλυσμού ήταν μονόδρομος για το Δήμο Λάρνακας, καθότι πρόκειται για την μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή στην Κύπρο, η οποία κάθε χρόνο συγκέντρωνε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Έπειτα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, η ακύρωση του φετινού Κατακλυσμού κατέστη και νομικά αναγκαστική, αφού η πραγματοποίηση ανοικτών εκδηλώσεων και φεστιβάλ έχουν ενταχθεί στην τέταρτη φάση άρσης μέτρων, η οποία αρχίζει στις 14 Ιουλίου 2020. Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι φέτος στις 8 Ιουνίου.

Αναβλήθηκε, επίσης, το καλοκαιρινό Φεστιβάλ Λάρνακας, που κάθε χρόνο πραγματοποιείτο τον Ιούλιο. Παράλληλα, το Δ.Σ. Λάρνακας αποφάσισε να στηρίξει εμπράκτως τους ανθρώπους του πολιτισμού και των τεχνών που διαμένουν και εργάζονται στη Λάρνακα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, αποφασίστηκε η ένταξη κονδυλίου στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του δήμου, ούτως ώστε με την πλήρη άρση των περιορισμών, να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες θα στηριχθεί ο καλλιτεχνικός κόσμος.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend