Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ολοένα και μειώνεται ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
Ολοένα και μειώνεται ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου

Ολοένα και μειώνεται ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα ολοένα και μειώνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Μια μείωση που ξεκίνησε να παρατηρείται από τα τέλη Απριλίου και συνεχίζεται τις πρώτες μέρες του Μάη, με τις ενδείξεις να είναι ενθαρρυντικές ως προς τη μάχη που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας για καταπολέμηση της νόσου Covid – 19.

Χθες, μέχρι το απόγευμα, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο αναφοράς 12 ασθενείς με κορωνοϊό, αριθμός που είναι ο μικρότερος από τα μέσα περασμένου Μαρτίου, οπόταν ξεκίνησαν μαζικά οι εισαγωγές ασθενών που ήταν θετικοί στον ιό.

Δύο απ’ αυτούς νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονταν πιο στενή παρακολούθηση, ενώ και χθες ήταν προγραμματισμένο να δοθούν εξιτήρια σε ασθενείς.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση της υγείας των ασθενών είναι σταθερή. Από τις 11 Μαρτίου, οπόταν το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου λειτούργησε ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, μέχρι χθες Δευτέρα (4/5) είχαν γίνει 139 εισαγωγές ασθενών, ενώ δόθηκαν 112 εξιτήρια.

Μείωση παρατηρείται, επίσης, και στον αριθμό των ύποπτων κρουσμάτων που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χθες νοσηλεύονταν συνολικά οκτώ ασθενείς υπό διερεύνηση για τον κορωνοϊό, όλοι στη Χειρουργική Κλινική του νοσηλευτηρίου. Δεν υπήρχε κανένας ασθενής στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης.

Το θετικό για το Νοσοκομείο Λάρνακας είναι το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό κρούσμα κορωνοιού.

Αντίθετα με τα δύο νοσοκομεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και στη Λάρνακα, όπου ο αριθμός των ασθενών μειώνεται σταθερά, στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται συνεχώς και αυτό είναι φυσιολογικό, αφού μετά τα εξιτήρια που δίνονται από τα νοσοκομεία, οι πλείστοι ασθενείς, αντί να πηγαίνουν στα σπίτια τους, μεταφέρονται για παρακολούθηση για κάποιο χρονικό διάστημα στο Eden μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Χθες, στο Eden Resort νοσηλεύονταν 73 άτομα.

Βαρύ πρόστιμο
———————–
Στο μεταξύ, μεγάλα πρόστιμα, επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σε εννέα πρόσωπα για παραβίαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και των διαταγμάτων για τον κορωνοϊό.

Το δικαστήριο επέβαλε συνολικό πρόστιμο 3.900 ευρώ, με χαμηλότερη ποινή τα 300 ευρώ και ψηλότερη τα 600.

Εναντίον των προσώπων αυτών καταχωρήθηκαν εννέα ξεχωριστές υποθέσεις για παραβίαση των υπουργικών διαταγμάτων που εκδόθηκαν για παρεμπόδιση εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend