Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μία 15χρονη Σκαλιώτισσα μαγεύει με τις συνταγές της! Το χόμπι που έγινε πάθος και λατρεία (βίντεο-photos)
Μία 15χρονη Σκαλιώτισσα μαγεύει με τις συνταγές της! Το χόμπι που έγινε πάθος και λατρεία (βίντεο-photos)

Μία 15χρονη Σκαλιώτισσα μαγεύει με τις συνταγές της! Το χόμπι που έγινε πάθος και λατρεία (βίντεο-photos)

To πάθος της Άννας για τη ζαχαροπλαστική ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 9 χρονών. Τώρα η Άννα είναι 15 χρονών και μοιράζεται μαζί μας μυστικά και συνταγές ζαχαροπλαστικής μέσα από τα βίντεο της στα social media!

Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα την νεαρή και φιλόδοξη συμπολίτισσα μας Άννα η οποία καταφέρνει να μαγεύει με τις συνταγές ζαχαροπλαστικής της και είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε…

Πότε ξεκίνησες να φτιάχνεις γλυκά;
Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω γλυκά, δεν πίστευα ποτέ μου ότι θα φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα. Το πρώτο μου γλυκό το έκανα όταν ήμουν 9 χρονών, συγκεκριμένα είχα φτιάξει ένα κέικ γεωγραφίας με γεύση βανίλια και σοκολάτα. (2013)

Πώς ξεκίνησε το πάθος σου για τη ζαχαροπλαστική;
Η μαμά μου ήταν η πηγή έμπνευσής μου, καθώς την έβλεπα συχνά να φτιάχνει γλυκά στο σπίτι, κυρίως κρέμες και κέικς. Μου κέντρισε λοιπόν το ενδιαφέρον και έτσι καλλιεργήθηκε το πάθος που έχω μέχρι σήμερα για τη ζαχαροπλαστική. Αρχικά, ξεκίνησα να ψάχνω στο διαδίκτυο και σε αλλά “social media” και έφτιαχνα συνεχώς διάφορα γλυκά, στα οποία πειραματιζόμουν προσθέτοντας και τις δικές μου πινελιές.

Ποια ήταν η αντίδραση της οικογένειάς σου όταν συνειδητοποίησαν ότι η ζαχαροπλαστική ήταν κάτι περισσότερο από χόμπι;
Στην αρχή, τους ξάφνιασα λίγο, καθώς δεν περίμεναν ότι η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική θα μεγάλωνε τόσο με τον καιρό. Πίστευαν πως θα παρέμεινε ένα “hobby”. Αντίθετα όμως, έβλεπαν καθημερινά την προσπάθεια και την αφοσίωσή μου. Αυτό τους προβλημάτισε, καθώς φοβήθηκαν πως ίσως αμελούσα τα μαθήματά μου στο σχολείο, πράγμα που δεν έγινε ποτέ, εφόσον με σωστή οργάνωση κατάφερα να διαχειριστώ ταυτόχρονα και τα δύο. Επίσης, θεωρούσαν πως είναι ένα δύσκολο επάγγελμα για να μπορώ στο μέλλον να δημιουργήσω μια οικογένεια και να έχω ένα συμβατό ωράριο, καθώς έχει πολλές απαιτήσεις. Κάναμε πολλές συζητήσεις σχετικά με αυτό και αρκετή έρευνα και καταλήξαμε πως για να είμαι ευτυχισμένη πρέπει να κάνω αυτό που θέλω και αγαπώ! Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το προσπαθείς, αυξάνονται και οι πιθανότητες να επιτύχεις! Επιπλέον, με σωστή οργάνωση, όπως τα καταφέρνω μέχρι στιγμής με το σχολείο και τη ζαχαροπλαστική, έτσι και βήμα-βήμα θα καταφέρω να διαχειριστώ τη ζωή μου στο μέλλον παράλληλα με τη ζαχαροπλαστική. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τα αδέρφια μου που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν, τους είμαι ευγνώμων.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια σου για τη ζαχαροπλαστική;
Ενώ αρχικά ξεκίνησα τη ζαχαροπλαστική σαν”hobby”, πλέον για μένα έχει εξελιχτεί σε κάτι πολύ πέρα από αυτό. Θα ήθελα πολύ να το σπουδάσω, να αντλήσω κι άλλες τεχνικές και εμπειρίες, να ασχοληθώ επαγγελματικά, να το εξελίξω και να μεταδώσω την αγάπη, τη δημιουργικότητά μου στον κόσμο, μέσα από τα γλυκά μου. Έχω γενικά πολλούς στόχους και σχέδια για το μέλλον, όπως να συμμετάσχω σε διάφορους διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής, μέχρι και να ανοίξω δικό μου ζαχαροπλαστείο.

Πού μπορεί κάποιος να δει τις δημιουργίες σου;
Μπορείτε να με βρείτε με το όνομα ” Baking Secrets by Anna ” στο Instagram, Facebook, Youtube και Pinterest.

Send this to a friend