Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Χωρίς μάσκες, γάντια, αντισηπτικά οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις Λάρνακας
Χωρίς μάσκες, γάντια, αντισηπτικά οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις Λάρνακας

Χωρίς μάσκες, γάντια, αντισηπτικά οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις Λάρνακας

Εντελώς απροετοίμαστες βρήκε τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα, η πρώτη μέρα μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Παρατηρήθηκαν σοβαρά κενά ως προς τα μέτρα ασφαλείας καθώς και προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού, κυρίως στον τομέα των Ειδικών Επιδομάτων, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ανθρώπινες ουρές έξω από τα γραφεία και να ταλαιπωρηθεί το κοινό, που ναι μεν απέστειλε το σχετικό SMS για τη διακίνησή του, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να εξυπηρετηθεί.

Πολίτες που μετέβησαν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, μεταξύ των οποίων και άτομα μεγάλης ηλικίας, κατάγγειλαν ότι βρήκαν τις πόρτες κλειστές, χωρίς να τους δοθεί κάποια λογική εξήγηση.

Όπως μας λέχθηκε από το προσωπικό που μετέβη το πρωί στα γραφεία του, δεν έγινε καλός συντονισμός, με επακόλουθο τα γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων να μην στελεχωθούν έγκαιρα με προστατευτικές μάσκες και γάντια, ενώ δεν υπήρχαν ούτε αντισηπτικά υγρά για το κοινό.

Επίσης, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα, ούτε οι κατάλληλες σημάνσεις υπήρχαν κατά την αναμονή του κόσμου, με αποτέλεσμα έξω από το κτήριο των Κ. Ασφαλίσεων να παρατηρηθεί ένα… αλαλούμ από την κοσμοσυρροή.

Παράλληλα, όπως πληροφορηθήκαμε, αριθμός εργαζομένων στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις δεν προσήλθε στις δουλειές τους, διότι παρέμειναν στα σπίτια τους για να προσέχουν τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα αρκετές υπηρεσίες να παραμείνουν υποστελεχωμένες.
Μόνο ο κλάδος Ανεργιακού Επιδόματος εξυπηρέτησε, ως ένα βαθμό, κάποια άτομα χθες το πρωί.

Στο μεταξύ, η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της Λάρνακας κατά την πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων δεν παρουσίασε σημαντική διαφοροποίηση, σε σχέση με τις εικόνες εγκατάλειψης των δύο τελευταίων μηνών οπόταν ίσχυε η καραντίνα.

Υπήρχαν ορισμένα εμπορικά καταστήματα που παρέμειναν κλειστά, ενώ κλειστά παρέμειναν και τα πλείστα καταστήματα τουριστικών ειδών κοντά στην παραλιακή λεωφόρο των Φοινικούδων, καθότι η κίνηση στην παραλία ήταν λιγοστή.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend