Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Εάν δεν ανοίξουν τα αεροδρόμια, δεν ανοίγουν τα κέντρα της ελεύθερης Αμμοχώστου
Εάν δεν ανοίξουν τα αεροδρόμια, δεν ανοίγουν τα κέντρα της ελεύθερης Αμμοχώστου

Εάν δεν ανοίξουν τα αεροδρόμια, δεν ανοίγουν τα κέντρα της ελεύθερης Αμμοχώστου

SOS εκπέμπει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου, ο οποίος έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα φέτος λόγω της κρίσης του κορωνοιού. Η ιδιαιτερότητα των επιχειρήσεων της ελεύθερης Αμμοχώστου με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της Κύπρου έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 90% των κέντρων αυτών (εστιατόρια, καφεστιατόρια, μπιραρίες κτλ) δουλεύει αποκλειστικά με τον ξένο τουρίστα, σε αντίθεση με τα κέντρα των υπολοίπων πόλεων, τα οποία μπορούν να κάνουν τζίρο και με τους ντόπιους κατοίκους.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου Βάσος Ξύδιας, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι εάν δεν ανοίξουν τα αεροδρόμια της Κύπρου και εάν δεν περπατήσει ο ξένος τουρίστας στους δρόμους, τα μέλη του συνδέσμου δεν θα έχουν κέρδος ούτε ένα ευρώ φέτος, ενώ τα πλείστα κέντρα δεν πρόκειται ν’ ανοίξουν και θα παραμείνουν κλειστά. «Εάν δεν ανοίξουν τα αεροδρόμιά μας κι αν δεν έλθουν τουρίστες από το εξωτερικό, τα μέλη μας θα καταστραφούν με μαθηματική ακρίβεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξύδιας και πρόσθεσε:

«Τη δεδομένη στιγμή έχουμε περίπου 240 κέντρα σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά που είναι κλειστά. Έχουμε χιλιάδες άτομα που εργοδοτούνται στον κλάδο μας, τα οποία παραμένουν άνεργοι και δεν γνωρίζουν εάν και πότε θα δουλέψουν ξανά.

Πέρσι, τέτοια εποχή, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι τουρίστες, ξεκινούσε η νέα τουριστική σεζόν και η κίνηση στα κέντρα μας ήταν ικανοποιητική. Οι χρονιές 2018 και 2019 είχαν χαρακτηριστεί οι χρυσές χρονιές για την επαρχία μας. Φέτος είναι η χειρότερη χρονιά από τον καιρό που ιδρύθηκε ο σύνδεσμός μας».

Ο κ. Ξύδιας επισήμανε πως δεν είναι μόνο τα κέντρα αναψυχής που δεν θα δουλέψουν εάν δεν ανοίξουν τα αεροδρόμια κι έλθει τουρισμός. Υπενθύμισε, ότι υπάρχουν κι άλλες επιχειρήσεις στην επαρχία Αμμοχώστου που στηρίζονται αποκλειστικά στην έλευση ξένων επισκεπτών, όπως είναι τα καταστήματα σουβενίρ και τα χρυσοχοεία. «Η άρση των περιοριστικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, με το άνοιγμα των εστιατορίων περί τα μέσα ή τέλη Μαΐου, για εμάς στην ελεύθερη Αμμόχωστο θα είναι… δώρο άδωρο εάν δεν ανοίξουν και τα αεροδρόμια κι έλθουν οι πρώτοι τουρίστες, διότι η δικιά μας επαρχία έχει την ιδιαιτερότητα να μην μπορεί να δουλέψει με τους ντόπιους κατοίκους», κατέληξε ο Βάσος Ξύδιας.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου έχει ετοιμάσει επιστολή, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα αιτήματα για μέτρα στήριξης του κλάδου από την κυβέρνηση, η οποία θα σταλεί στον ΠτΔ, με την ελπίδα αυτά τα μέτρα να υλοποιηθούν μέχρι να επαναδραστηριοποιηθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις σε Αγ. Νάπα και Πρωταρά.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend