Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ανακοινώθηκαν οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα…
Ανακοινώθηκαν οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα…

Ανακοινώθηκαν οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα…

Διάγγελμα προς τον λαό πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με σκοπό να ενημερώσει για το πώς θα εφαρμοστεί η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών, οι Υπουργοί Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας θα δώσουν κοινή διάσκεψη Τύπου, με σκοπό να παραθέσουν λεπτομέρειες για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σε σχέση με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπουργείων τους.

“Η απόσταση που μας απομένει είναι μεγάλη. Η πρόοδος που παρατηρείται όμως μας επιτρέπει να πάμε στην πρώτη φάση”, είπε εισαγωγικά ο Πρόεδρος. “H πρόοδος που συνεχίζει να παρατηρείται, μας επιτρέπει να υλοποιήσουμε τις πρώτες φάσεις της στρατηγικής μας για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω όμως πως η όποια πρόοδος ή ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης εξαρτάται από την συμπεριφορά όλων”, ανέφερε.

“Η μικρή μας πατρίδα γίνεται χώρα αναφοράς για την μέχρι στιγμής αντιμετώπιση άλλης μιας κρίσης”. “Το Υπουργικό έλαβε σειρά αποφάσεων. Από την μια θα επιτρέπουν την σταδιακή επάνοδο σε αποδεκτούς τρόπους ζωής ενώ από την άλλη δεν θα θέτουν σε κίνδυνο όλα όσα πετύχαμε”, είπε ο Πρόεδρος.

Οι δύο πρώτες φάσεις υλοποίησης της στρατηγικής για την σταδιακή άρση των περιορισμών, αρχίζουν στις 4 Μαΐου 2020 και λήγουν στις 8 Ιουνίου 2020. Τα πάντα θα εξαρτηθούν και είναι απόλυτα συνυφασμένα με την επιδημιολογική πορεία.

Α ΦΑΣΗ αρχίζει στις 4 Μαίου

– Αίρονται οι περιορισμοί στον κατασκευαστικό τομέα.

– Επαναλειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις λιανικού πλην εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων

– Επαναλειτουργούν οι λαικές, η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια πάντα από όρους.

– Επαναλειτουργούν ταξιδιωτικά γραφεία.

– Πλήρης λειτουργίας δημόσιου τομέα

Αναφορικά με την επάνοδο στα σχολεία, ο Πρόεδρος είπε ότι λεπτομέρειες θα δώσει ο Υπουργός Παιδείας. Στις 11 Μαίου είπε ο Πρόεδρος, επιστρέφουν οι τελειόφοιτοι.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

– Επιτρέπεται η προσευχή σε χώρους λατρείας νοουμένου ότι δεν θα συνυπάρχουν ταυτόχρονα πάνω από 10 άτομα

– Τα sms αυξάνονται σε 3 την μέρα

– Από 1η Ιουνίου επιτρέπεται ο εκκλησιασμός με βάση διατάγματα

– Θα ισχύει η απαγόρευση από τις 22.00 μέχρι τις 06.00

Β ΦΑΣΗ αρχίζει στις 21 Μαίου

Send this to a friend