Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Κοσμοσυρροή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας
Κοσμοσυρροή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας

Κοσμοσυρροή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας

Κατακόρυφη είναι η αύξηση στον αριθμό των οικογενειών που αποτάθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας για εξασφάλιση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, οπόταν κορυφώθηκε η κρίση του κορωνοιού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που εξασφαλίσαμε από το κοινωνικό παντοπωλείο, το διάστημα μεταξύ 18 Μαρτίου – 18 Απριλίου, οι δικαιούχες οικογένειες (οι οποίες διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο) που εξυπηρετήθηκαν ήταν συνολικά 102.

Ωστόσο, το ίδιο διάστημα υπήρξε κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός οικογενειών που δεν ήταν δικαιούχες στο κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά εξυπηρετήθηκαν κι αυτές (κάθε Παρασκευή που γίνεται η διανομή) μετά την χαλάρωση των όρων που υπήρξε, έπειτα από την πρωτοφανή κρίση που ξέσπασε λόγω της πανδημίας. Οι μη δικαιούχες οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν αυτές τις πέντε εβδομάδες, την καθορισμένη μέρα διανομής τροφίμων (κάθε Παρασκευή) ήταν συνολικά 190. Τα μέλη των πλείστων απ’ αυτών των οικογενειών έμειναν από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς εργασία κι έσοδα. Ωστόσο, τα μέλη του κοινωνικού παντοπωλείου αναγκάστηκαν να διανέμουν τρόφιμα σε άπορες οικογένειες και σε άλλες μέρες, εκτός Παρασκευής, λόγω των δύσκολων συνθηκών που προέκυψαν. Το διάστημα 18/3-18/4 εξυπηρετήθηκαν σε άλλες μέρες συνολικά 450 οικογένειες, επίσης μη δικαιούχες, λόγω κυρίως της ανεργίας που προέκυψε εξαιτίας του εξάπλωσης του κορωνιού.

Ως εκ τούτου, τις πέντε εβδομάδες κορύφωσης της πανδημίας (μέχρι 18/4) εξυπηρετήθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας 640 μη δικαιούχες οικογένειες και συνολικά 742 οικογένειες (συμπεριλαμβανομένου και τις δικαιούχες). Ενδεικτικό της τεράστιας αύξησης και ζήτησης που παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες για εξασφάλιση τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο είναι και το γεγονός ότι τον μήνα Φεβρουάριο, προτού ξεσπάσει η κρίση του κορωνοιού, οι δικαιούχες οικογένειες στο Κ. Παντοπωλείο Λάρνακας ήταν μόλις 32…

«Μένω Σπίτι»

———————

Όσον αφορά την υπηρεσία που εφάρμοσε τις τελευταίες εβδομάδες ο Δήμος Λάρνακας με την ονομασία «Μένω Σπίτι», μέσα από την οποία γίνεται κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και σε άτομα 3ης ηλικίας, μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη είχαν εξυπηρετηθεί 161 οικογένειες.

Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρνακας Γιώργος Γερασίμου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η εξεύρεση, η αγορά και η προετοιμασία όλων των τροφίμων προτού διανεμηθούν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού γίνεται από τους εθελοντές του κοινωνικού παντοπωλείου, με περίπου 12 διαφορετικά είδη τροφίμων να δίνονται σε κάθε παράδοση.

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλες τις εταιρείες που μας προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερες οικογένειες που το έχουν ανάγκη τις δύσκολες αυτές μέρες», σημείωσε ο κ.Γερασίμου, ο οποίος μαζί τους εθελοντές Ραφαέλλα Ελευθερίου και Αλέξανδρο Χριστοφόρου προβαίνουν σ’ όλες τις απαραίτητες προεργασίες, προκειμένου τα τρόφιμα να φθάνουν έγκαιρα στα σπίτια αυτών που τα χρειάζονται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend