Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Η Γερμανία ξεκινά την πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου
Η Γερμανία ξεκινά την πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου

Η Γερμανία ξεκινά την πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου

Με τίτλο «Κορωνοϊός – Η Γερμανία ξεκινά την πρώτη κλινική δοκιμή εμβολίου» το περιοδικό Spiegel σημειώνει ότι το Ινστιτούτο Paul Ehrlich ήταν το πρώτο στη Γερμανία που έλαβε έγκριση για την κλινική δοκιμή υποψήφιων εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Τα εμβόλια θα πρέπει πρώτα να δοκιμαστούν σε υγιείς εθελοντές.

Όπως αναφέρεται το ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI) είναι το πρώτο που έλαβε έγκριση στη Γερμανία για τον κλινικό έλεγχο υποψηφίων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε , η εταιρεία Biontech με έδρα το Mainz, έχει λάβει έγκριση για να δοκιμάσει συνολικά τέσσερα εμβόλια σε υγιείς εθελοντές. Η Biontech συνεργάζεται με τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Σύμφωνα με το PEI, τα υποψήφια εμβόλια θα πρέπει καταρχάς να δοκιμαστούν σε περίπου 200 υγιείς ενήλικες ηλικίας 18 έως 55 ετών. Σε επόμενη φάση, προγραμματίζεται να χορηγηθούν σε περίπου 500 άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου σε περίπτωση προσβολής από τον Covid-19.

Τα εμβόλια που δοκιμάστηκαν λέγεται ότι προκαλούν ανοσοαπόκριση έναντι της πρωτεΐνης-ακίδας του Sars-CoV-2. Δύο από τα υποψήφια εμβόλια περιέχουν μια μακρύτερη αλληλουχία της πρωτεΐνης-ακίδας, δύο μια μικρότερη.

Οι επιστήμονες θα ελέγξουν εάν οι συμμετέχοντες σχηματίζουν αντισώματα κατά του Sars-CoV-2. Η ανεκτικότητα των εμβολίων δοκιμάστηκε προηγουμένως με πειράματα σε ποντίκια, στα οποία οι επιστήμονες ερεύνησαν ουσιαστικά ποια δοσολογία είναι πιθανώς απαραίτητη και εάν τα εμβόλια θα πρέπει να χορηγούνται μία ή δύο φορές. Αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν λεπτομερέστερα στην κλινική δοκιμή, η οποία ξεκινά τώρα.

Το PEI θεωρεί δεδομένο ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις έως πέντε μήνες για τη μελέτη. Πρέπει να υπάρχει βεβαιότητα για το ποια δόση είναι σωστή και για τη συμβατότητα του εμβολίου προτού ξεκινήσει μια μεγαλύτερη κλινική μελέτη.

Ο επικεφαλής της Biontech, Ugur Sahin, αναμένει τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης στα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του PEI Cichutek δεν θεωρεί πολύ πιθανόν το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό να είναι διαθέσιμο ήδη από φέτος.

Send this to a friend