Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Συνεχής η αύξηση ασθενών στο «νοσοκομείο αναφοράς»
Συνεχής η αύξηση ασθενών στο «νοσοκομείο αναφοράς»

Συνεχής η αύξηση ασθενών στο «νοσοκομείο αναφοράς»

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ασθενών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, οι οποίοι νοσηλεύονται στο «νοσοκομείο αναφοράς», στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Σύμφωνα μ’ επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μέχρι χθες το απόγευμα νοσηλεύονταν στο «νοσοκομείο αναφοράς» 40 ασθενείς, ενώ αναμενόταν να δοθούν τέσσερα ή πέντε εξιτήρια, καθότι τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν αρνητικά.

Τα άτομα που θα πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο θα μεταφερθούν στο σπίτι τους, όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Οι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη Γυναικολογική, την Παιδιατρική και την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, το οποίο διαθέτει συνολικά 110 κλίνες, συν 10 κλίνες για τους νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι μεταβαίνουν στο νοσηλευτήριο για αιμοδιάλυση. Υπενθυμίζουμε, ότι λόγω των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν, όσον αφορά την φροντίδα ασθενών, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έχει ενισχυθεί τις τελευταίες μέρες με επαγγελματίες υγείας (γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων) και νοσηλευτικό προσωπικό από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ενισχύεται συνεχώς και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, έτσι ώστε οι ασθενείς να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Σύμφωνα μ’ επίσημα στοιχεία, από τις 11 Μαρτίου 2020 όταν το Νοσοκομείο Αμμοχώστου άρχισε τη λειτουργία του ως «νοσοκομείο αναφοράς», έχουν νοσηλευτεί εκεί περίπου 80 άτομα με κορωνοϊό διαφόρων ηλικιών, ενώ πέραν των 30 ασθενών αποθεραπεύτηκαν κι επέστρεψαν στο σπίτι τους. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου αυξομειώνεται συνεχώς, αφού καθημερινά γίνονται νέες εισαγωγές και ταυτόχρονα δίνονται εξιτήρια σε πρόσωπα τα οποία αποθεραπεύονται.

Παράλληλα, η διεύθυνση και οι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται τις τελευταίες εβδομάδες στο «νοσοκομείο αναφοράς» καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, ούτως ώστε να μην υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα ιατρικά αναλώσιμα, την ίδια ώρα που παρατηρείται πληθώρα προσφορών και δωρεών από ιδιωτικές εταιρείες της επαρχίας Αμμοχώστου και από απλό κόσμο που ενισχύουν συνεχώς το νοσοκομείο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend