Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στη φυλακή ο νταής πατέρας στη Λάρνακα
Στη φυλακή ο νταής πατέρας στη Λάρνακα

Στη φυλακή ο νταής πατέρας στη Λάρνακα

Πολύ ακριβά πλήρωσε το νταϊλίκι σε βάρος αστυνομικού που «τόλμησε» να καταγγείλει τον γιο του, 52χρονος, από χωριό της επαρχίας Λάρνακας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τον καταδίκασε χθες σ’ ένα μήνα άμεση φυλάκιση και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 700 ευρώ. Ο 52χρονος παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορίες που αφορούν επίθεση κατά αστυνομικού, πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, αντίσταση κατά την σύλληψή του και απόδραση από νόμιμη κράτηση.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (1/4) σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας. Αρχικά, ο 19χρονος γιος του 52χρονου καταγγέλθηκε από την Αστυνομία για παραβίαση των υπουργικών διαταγμάτων σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοιού. Οδηγούσε αυτοκίνητο, όταν ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα.

Ως εκ τούτου, τού δόθηκε εξώδικο πρόστιμο. Στη συνέχεια, ο νεαρός τηλεφώνησε στον πατέρα του και τον ενημέρωσε ότι είχε καταγγελθεί για άσκοπη κυκλοφορία. Τότε ο 52χρονος πατέρας εξεμάνει, πήρε το αυτοκίνητό του και μετέβη στο σημείο όπου είχε καταγγελθεί ο γιος του και άρχισε να ζητά εξηγήσεις από τους αστυνομικούς σ’ έντονο ύφος. Σε κάποια στιγμή, έχασε την ψυχραιμία του, επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον αστυνομικό που κατάγγειλε τον γιο του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Η υπόθεσή του καταχωρίσθηκε κι εκδικάστηκε άμεσα από το δικαστήριο, το οποίο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός μηνός για τα αδικήματα κατά του αστυνομικού, ενώ τού επέβαλε και πρόστιμο 700 ευρώ επειδή παραβίασε το υπουργικό διάταγμα σε σχέση με την άσκοπη κυκλοφορία και μετέβη στο σημείο όπου είχε ανακοπεί για έλεγχο ο γιος του. Το πρόστιμο θα το πληρώσει μετά την αποφυλάκισή του.

Εξάλλου, την ερχόμενη Τετάρτη, 8 Απριλίου, το Δικαστήριο Λάρνακας αναμένεται να εκδικάσει την υπόθεση με κατηγορούμενο 45χρονο οδηγό, ο οποίος το πρωί της 1ης Απριλίου παρέλειψε να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια μέλους της Αστυνομίας. Η σύλληψή του έγινε κατορθωτή έπειτα από καταδίωξη. Το αδίκημα έγινε στη λεωφόρο Γιάννου Κρανιδιώτη, στη Λάρνακα.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend