Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Λουκέτο εδώ και τώρα σε όλα τα εργοτάξια ζητούν οι εργολάβοι
Λουκέτο εδώ και τώρα σε όλα τα εργοτάξια ζητούν οι εργολάβοι

Λουκέτο εδώ και τώρα σε όλα τα εργοτάξια ζητούν οι εργολάβοι

Κάθετα αντίθετη με το σχετικό διάταγμα για του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το οποίο αφορά τη μερική αναστολή εργασιών σε εργοτάξια, ενώ επιτρέπει την εργασία μέχρι και τριών ατόμων ταυτόχρονα, είναι η Ομοσπονδία Συνδέσμου Εργολάβων, την ώρα μάλιστα που έχει εντοπιστεί στη Λεμεσό επιβεβαιωμένο περιστατικό σε αρχιτέκτονα του οποίου οι επαφές ιχνηλατούνται.  

 

Ανοικτό μάλιστα παραμένει το ενδεχόμενο ο εν λόγω αρχιτέκτονας να έχει μολυνθεί με τον ιό κατά το χρόνο εργασίας του.

 

Μιλώντας στο philenews o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Εργολάβων Κώστας Ρουσιάς , εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του στο διάταγμα του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων καθώς επίσης και των συνεργατών, επιβλεπόντων κ.α. ενώ τόνισε ότι είναι επιβεβλημένο το σφράγισμα όλων των εργοταξίων μετά από εργασίες που αφορούν την ασφάλεια, όπως πχ τοποθέτηση προστατευτικών, μάζεμα σκαλωσιών κ.α.

 

Όπως εξήγησε, σε περιπτώσεις εργοταξίων, η πραγματοποίηση των εργασιών απαιτεί συνεργασία η οποία παραβαίνει των σχετικών διαταγμάτων τήρηση των αποστάσεων.

 

Μάλιστα η παρουσία επιβλεπόντων σε εργασίες, οι οποίοι επισκέπτονται αριθμού εργοταξίων αυξάνει ακόμη περισσότερο τους κινδύνους αλλά και το ενδεχόμενο της μετάδοσης του ιού.

 

Από την πλευρά του ο κ. Ρουσιάς υπογράμμισε ότι αυτό το διάστημα θα πρέπει να εργάζονται όσοι πραγματοποιούν επιδιορθώσεις εύρυθμης λειτουργίας οικοδομων για επιδιορθώσεις, όπως για παράδειγμα ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κτλπ., λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.
Πηγή: philenews

Send this to a friend