Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας, από σήμερα ξεκινούν στην Αραδίππου εργαστηριακές εξετάσεις για τον κορωνοϊό μ’ επιδότηση από το υπουργείο.

Η ενέργεια αυτή γίνεται μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν στον Δήμο Αραδίππου. Με τη βοήθεια λειτουργών της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης θα καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο, ώστε να γίνει στοχευμένος έλεγχος στον πληθυσμό της Αραδίππου, ενώ παράλληλα θα οργανωθούν κλιμάκια για τη λήψη δειγμάτων.

Ο κ. Ευαγγελίδης κάλεσε τον κόσμο της Αραδίππου, που θεωρεί ότι έχει συμπτώματα, να προσέλθει για να κάνει τις εξετάσεις και απηύθυνε έκκληση στο κοινό να κλειστεί στα σπίτια του για να σπάσει η αλυσίδα του κορωνοιού. «Ο κόσμος θα πρέπει επιτέλους να σπάσει τα ταμπού, ώστε να τερματιστεί η φοβία που κυριαρχεί για τον κορωνοϊό.

Οι δημότες να σταματήσουν τις επισκέψεις, ακόμα και στους ηλικιωμένους γονείς τους, γιατί είναι αυτοί που πρέπει περισσότερο να προστατευθούν», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ο οποίος ανέφερε ότι και ο ίδιος θα υποβληθεί σήμερα σε τεστ, καθότι λόγω του αξιώματός του συναναστράφηκε τις τελευταίες μέρες με αρκετό κόσμο. Σε δειγματοληψίες θα υποβληθούν και όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αραδίππου.

Ο κ. Ευαγγελίδης είπε ότι δεν έχει υπόψη του εάν γίνονται οικογενειακές συγκεντρώσεις στην Αραδίππου, επικαλέστηκε όμως δικά του στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπήρχαν περισσότερα από 15 κρούσματα κορωνοιού στην Αραδίππου, πολύ πιο πριν τεθούν σε ισχύ τα περιοριστικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για τις μετακινήσεις πολιτών. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο πριν από καιρό χωρίς να διενεργηθούν, τότε, οποιεσδήποτε δειγματοληψίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Send this to a friend