Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Τέσσερα κρούσματα στο Κτηματολόγιο Αμμοχώστου
Τέσσερα κρούσματα στο Κτηματολόγιο Αμμοχώστου

Τέσσερα κρούσματα στο Κτηματολόγιο Αμμοχώστου

Πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει στο Επαρχιακό Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, αφού σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας Famagusta News, συνολικά τέσσερις υπάλληλοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό… Πλέον, τίθεται σοβαρό θέμα εξεύρεσης προσωπικού για να εργαστεί τις προσεχείς μέρες. Το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου είχε τεθεί σε συναγερμό από το περασμένο Σάββατο, όταν είχε εντοπιστεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, με τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, που ανήκει στο υπαλληλικό προσωπικό του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες απολύμανσης των χώρων του κτηρίου, που βρίσκεται στη λεωφόρο 1ης Απριλίου.

Συνολικά 30 από τους 60 υπάλληλους του υπό αναφορά τμήματος, οι οποίοι βρίσκονταν στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον με το άτομο που προσβλήθηκε από τον ιό, τέθηκαν μέσω εγκυκλίου σε αυτοπεριορισμό μέχρι και τις 10 Απριλίου ώστε να παρέλθει η περίοδος των 14 ημερών.

Μάλιστα, τους δόθηκαν οδηγίες να επικοινωνήσουν με τον προσωπικό τους ιατρό, σε περίπτωση που παρουσιάσουν οποιαδήποτε συμπτώματα. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για ανάκληση αδειών από τους υπόλοιπους υπαλλήλους, ενώ έγινε προσπάθεια για εξεύρεση προσωπικού και από άλλες πόλεις. Παρ’ όλα αυτά, τα κρούσματα εντός του Κτηματολογίου Αμ/στου, ανήλθαν μέχρι το βράδυ της περασμένης Τρίτης (31/3) στα τέσσερα, αυξάνοντας την αγωνία των εργαζομένων.

Νέα εγκύκλιος που στάλθηκε καλεί τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό να παρουσιαστούν στην δουλειά τους σήμερα Πέμπτη (2/4). Επίσης, άλλοι πέντε, περίπου, υπάλληλοι αναμένουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματά τους από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Ανάλογες ανησυχίες φαίνεται να έχουν και οι υπάλληλοι του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, που ανέρχονται περίπου στους 16, διότι συστεγάζονται με το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

Να σημειωθεί, ότι στο Κτηματολόγιο συνηθίζει να μεταβαίνει καθημερινά μεγάλος αριθμός πολιτών για να εξυπηρετηθούν, ενώ γίνεται μεταφορά και αριθμού φακέλων και αλληλογραφίας εντός και εκτός, τόσο από πολίτες, όσο και από άλλες δημόσιες υπηρεσίες και τοπικές αρχές.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend