Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Ματαιώθηκε… πάρτι στη Λάρνακα
Ματαιώθηκε… πάρτι στη Λάρνακα

Ματαιώθηκε… πάρτι στη Λάρνακα

Μερικοί δεν βάζουν μυαλό με τίποτε, εξακολουθούν να αγνοούν τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονούν και τα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν κατά του κορωνοιού.

Το βράδυ της Τρίτης (31/3) η Αστυνομία, έπειτα από πληροφορία, επέδραμε σε διαμέρισμα στη Λάρνακα και ματαίωσε πάρτι που προγραμμάτιζε ομάδα αλλοδαπών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Α.Δ. Λάρνακας, το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ζακύνθου, όταν 24 Ινδοί μαζεύτηκαν σε διαμέρισμα στον 2ο όροφο πολυκατοικίας για να διασκεδάσουν με μουσική και αλκοολούχα ποτά.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο μέλη της δύναμης που ματαίωσαν το πάρτι κι επέδωσαν εξώδικα πρόστιμα σε σχέση με παραβίαση των υπουργικών διαταγμάτων που εκδόθηκαν για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Τα μέλη της Αστυνομίας που επέδραμαν στο διαμέρισμα των Ινδών φορούσαν προστατευτικές μάσκες και γάντια και κυριολεκτικά έμειναν με το στόμα ανοικτό, αντικρίζοντας τους 24 αλλοδαπούς στοιβαγμένους σαν σαρδέλες σ’ ένα μικρό διαμέρισμα να διασκεδάζουν αμέριμνοι σαν να μην συνέβαινε απολύτως τίποτε.

Στο μεταξύ, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης επισκέφθηκε το μεσημέρι τη Λάρνακα κι επιθεώρησε τα μέτρα και τους ελέγχους που γίνονταν στους δρόμους από τα μέλη της δύναμης.

Ο κ. Μιχαηλίδης ενημερώθηκε λεπτομερώς από την τοπική αστυνομική διεύθυνση για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και την επαρχία όσον αφορά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Τα πρώτα πρόστιμα

—————————-

Στο μεταξύ, τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοιού επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε σ’ επτά πρόσωπα χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 2.200 ευρώ, με χαμηλότερη ποινή τα 150 ευρώ και ψηλότερη τα 450. Εναντίον των προσώπων αυτών καταχωρήθηκαν επτά ξεχωριστές υποθέσεις ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου που αφορούσαν παραβίαση υπουργικών διαταγμάτων σε σχέση με την παρεμπόδιση εξάπλωσης του κορωνοιού, δηλαδή άσκοπες μετακινήσεις.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Α.Δ. Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου μας δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, το δικαστήριο θ’ απασχολήσουν εκατοντάδες παρόμοιες υποθέσεις που καταγγέλθηκαν πριν από την εφαρμογή των εξώδικων προστίμων. Το ρεκόρ καταγγελιών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου καταγράφηκε το βράδυ μεταξύ 27-28 Μαρτίου, όταν έγιναν συνολικά 127 καταγγελίες για παραβίαση των υπουργικών διαταγμάτων κατά του κορωνοιού μέσα σ’ ένα μόνο 24ωρο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend