Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί γιατροί έπιασαν δουλειά στο Νοσοκομείο Αμ/στου
Παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί γιατροί έπιασαν δουλειά στο Νοσοκομείο Αμ/στου

Παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί γιατροί έπιασαν δουλειά στο Νοσοκομείο Αμ/στου

Ενισχυμένη με ιδιώτες γιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, είναι από χθες το πρωί η ομάδα πρώτης γραμμής στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου σε σχέση με την καταπολέμηση του κορωνοιού. Έπειτα από ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, το «νοσοκομείο αναφοράς» ενισχύθηκε με τρεις παθολόγους, δύο πνευμονολόγους και τέσσερις γενικούς γιατρούς, όλοι από τον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι επιστρατεύτηκαν για εξυπηρέτηση των ολοένα και πιο αυξανόμενων αναγκών που προκύπτουν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου σε σχέση με την θεραπεία και φροντίδα ασθενών με κορωνοϊό.

Ταυτόχρονα, από χθες το πρωί έπιασαν δουλειά στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και οι 15 νοσηλευτές που στάλθηκαν από το Νοσοκομείο Λάρνακας, οι οποίοι θα στελεχώσουν διάφορα τμήματα και κλινικές του νοσηλευτηρίου, βοηθώντας την ομάδα πρώτης γραμμής. Επίσης, έγινε επίταξη από τον ιδιωτικό τομέα κι ενός εντατικολόγου, ο οποίο βρίσκεται ήδη σε πλήρη απασχόληση, ενώ έγινε πρόσληψη και Ελλαδίτη εντατικολόγου, ο οποίος σύντομα θ’ αναλάβει κι αυτός καθήκοντα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι εφόσον τις επόμενες μέρες ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που θα νοσηλεύονται στο «νοσοκομείο αναφοράς» ξεπεράσει τους 30, τότε θα επιστρατευτεί για τη νοσηλεία των ασθενών κι ένας ακόμα επιπρόσθετος θάλαμος στην παθολογική κλινική του νοσηλευτηρίου. Μέχρι χθες το απόγευμα νοσηλεύονταν 28 ασθενείς θετικοί στον ιό, σε δωμάτια της γυναικολογικής και παιδιατρικής κλινικής, ενώ πέντε απ’ αυτούς ήταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων είναι ελεγχόμενη, ενώ σοβαρή παραμένει η κατάσταση του 80χρονου.

Παράλληλα, ο κ.Καροτσάκης είπε ότι έχουν εγκατασταθεί έξι λυόμενες κλίνες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για σκοπούς βραχείας νοσηλείας ασθενών με συμπτώματα κορωνοιού. Γίνονται, επίσης, προσπάθειες, ώστε με την επιστροφή των γιατρών και των νοσηλευτών της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, οι οποίοι ήταν σε υποχρεωτικό 14ήμερο περιορισμό λόγω του θετικού κρούσματος που εντοπίστηκε στην εν λόγω κλινική, να ενισχυθεί περαιτέρω η μονάδα νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων σε 15 κλίνες από τέσσερις που είναι σήμερα. «Το πλάνο μας είναι όπως με τα εξιτήρια που θ’ αρχίσουν να δίνονται στην παθολογική κλινική, να μπορέσουμε ν’ αυξήσουμε τον αριθμό των κλινών για όσους εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα του ιού. Όσοι θα διαγνωστούν θετικοί στον ιό, θα μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για ιατρική φροντίδα», συμπλήρωσε ο κ.Καροτσάκης.

Τέλος, από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Λάρνακας η εξέταση ύποπτων κρουσμάτων σε ανηλίκους. Όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, θ’ αποστέλλονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend