Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σε εξέλιξη η Διυπουργική σύσκεψη:Στο τραπέζι η διαμονή κρουσμάτων σε ξενοδοχεία και όχι στο σπίτι
Σε εξέλιξη η Διυπουργική σύσκεψη:Στο τραπέζι η διαμονή κρουσμάτων σε ξενοδοχεία και όχι στο σπίτι

Σε εξέλιξη η Διυπουργική σύσκεψη:Στο τραπέζι η διαμονή κρουσμάτων σε ξενοδοχεία και όχι στο σπίτι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, της οποίας προεδρεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αρχισυντάκτης του ΣΙΓΜΑ, Χρίστος Χαραλάμπους, γίνεται ανασκόπηση των δεδομένων ως έχουν, μετά και την παρέλευση του Σαββατοκύριακου, με κύριο θέμα συζήτησης τις περιπτώσεις πολιτών που δεν τηρούν τα μέτρα, κυρίως σε ότι αφορά τους αυτοπεριορισμούς.

Όπως είπε, αυτό προβληματίζει τους Επιδημιολόγους καθώς εξηγούν πως έτσι δημιουργούνται πολλές τοπικές αλυσίδες μετάδοσης.

Η εισήγηση που είναι στο τραπέζι και φαίνεται να κερδίζει έδαφος, σημείωσε, είναι η μεταφορά κρουσμάτων με ήπια συμπτωματολογία σε ξενοδοχεία και όχι στο σπίτι τους, για να μπορούν να ελέγχονται.

Επιπλέον, γίνεται ανασκόπηση των δεομένων της κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης αλλά και για τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί.

Οι Αρχές ανησυχούν καθώς από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων διαπιστώνεται ότι η μετάδοση του ιού έγινε στο οικογενειακό περιβάλλον αρκετών από τους ασθενεί, ενώ όπως ανέφεραν πηγές στο SigmaLive, παρατηρείται, δυστυχώς μια «ανεύθυνη μειοψηφία δημιουργεί προβλήματα και σοβαρούς κινδύνους για την συντριπτική πλειοψηφία».

Send this to a friend