Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Θα καθυστερήσουν οι ιατρικές προμήθειες από Κίνα. «Υπάρχουν αποθέματα αλλά… εξαντλούνται», λέει ο Υπουργός Υγείας
Θα καθυστερήσουν οι ιατρικές προμήθειες από Κίνα. «Υπάρχουν αποθέματα αλλά… εξαντλούνται», λέει ο Υπουργός Υγείας

Θα καθυστερήσουν οι ιατρικές προμήθειες από Κίνα. «Υπάρχουν αποθέματα αλλά… εξαντλούνται», λέει ο Υπουργός Υγείας

Ναυάγησε -για λίγο- η αποστολή ιατρικών προμηθειών από την Κίνα στην Κύπρο μέσω Ελλάδας – Γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη ποσότητα και θα ναυλωθεί αεροσκάφος από την Κύπρο – Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει ο εξοπλισμός – «Υπάρχουν αποθέματα αλλά… εξαντλούνται» – Πώς απαντά ο Υπουργός Υγείας σε όσους ζητούν επίμονα στην Κυβέρνηση να φέρει

Πήρε για λίγο παράταση η αποστολή ιατρικών προμηθειών από την Κίνα στην Κύπρο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο.

Αν και είχε γνωστοποιηθεί ότι οι προμήθειες θα έρχονταν μέσω της Ελλάδας με το ελληνικό αεροσκάφος C-130 που θα μεταβεί την Κυριακή 29 Μαρτίου για να παραλάβει ιατρικό υλικό και για την Ελλάδα ωστόσο κάτι δε μπορεί να γίνει όπως είπε ο Υπουργός.

Υπάρχει, όπως συμπλήρωσε, ένα κάποιο υλικό στην Κίνα όμως θα γίνει προσπάθεια «να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη ποσότητα και όταν εξασφαλιστεί τις επόμενες μία με δύο ημέρες τότε θα ναυλώσουμε αεροπλάνο για να τα φέρει από την Κίνα». Διευκρίνισε ότι επιχειρείται αυτό να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ελπίδα Πρέσβη Κίνας να φτάσουν έγκαιρα οι ιατρικές προμήθειες στην Κύπρο από Κίνα.
Ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε όσους διαμαρτύρονται ότι πρέπει η Κύπρος να προμηθευτεί εξοπλισμό ανέφερε ότι η Κύπρος ήταν η χώρα που το έθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση σαν μείζον θέμα πριν επτά εβδομάδες όταν όλοι άλλοι, όπως σημείωσε, αδιαφορούσαν. «Βλέπαμε την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού και ότι καμία χώρα στην Ευρώπη δεν είχε τον απαραίτητο εξοπλισμό», λέγοντας παράλληλα το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν οι πλείστες χώρες στην Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή, συμπλήρωσε ο Υπουργός, υπάρχει εξοπλισμός αλλά τα αποθέματα εξαντλούνται. Ερωτηθείς για πόσο ακόμη υπάρχουν, ο κύριος Ιωάννου απάντησε ότι «Είναι διάφορα είδη. Για τις επόμενες έξι με επτά ημέρες υπάρχουν για να καλύψουν τις ανάγκες».

Send this to a friend